Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Zinkernagel, “Bilimsel projeyi başarıya götüren etkenler, ‘para, şans, korkusuz öğrenciler ve soru sormaktır. Hayatta başarının yolu ise her zaman daha çok çalışmaktır.” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) 7. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Ankara Kızılcahamam’da gerçekleşti. 3 gün süren kongreye 50 üniversiteden bin öğrenci ile 39 akademisyen katıldı. Kongrede öğrenciler tıp alanında uzmanlarla 4 konferans, 20 coffee conversation, 14 workshop'ta buluştu. 146 sözel, 34 poster sunumu olmak üzere 180 bildiri sunuldu. Kongrenin açılışında konuşan TÖBAT Başkanı Furkan Sacit Ceylan, kongrede geleceğin bilim insanlarının ve doktor adaylarının güncel çalışmalardan haberdar olmalarını ve hocalarının tecrübelerinden istifade etmesini hedeflediklerini belirtti.
Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Kızılcahamam’da atılan adımın dünyada ses getirdiğini, bugün bu adımları atan gençlerin ilerde daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ise “Üniversitemize adını veren Rahmetli Turgut Özal gök kubbede hoş bir seda bıraktı. Siz gençlerin de bu organizasyonla gök kubbede hoş bir seda bırakmasını temenni ediyorum.” dedi.
YANLIŞI GÖRÜNCE ÇALIŞMAKTAN YILMAYIN
Nobel Ödüllü Prof. Dr. Rolf Martin Zinkernagel, öğrencilerle 2 saatlik programda bir araya geldi. Nobel getiren çalışmasını paylaşan Zinkernagel, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Zinkernagel, “Nobel getiren çalışmada yaptığımız araştırmalar esnasında ortaya çıkan yanlışlar en sonunda başarıya ulaştırdı.” diye kaydetti. Öğrencilere yanlış yapınca araştırmaktan vazgeçmemelerini onların kendilerini başarıya götüreceğini ifade eden Zinkernagel, “Bilimsel projeyi başarıya götüren etkenler, ‘para, şans, korkusuz öğrenciler ve soru sormaktır. Hayatta başarının yolu ise her zaman daha çok çalışmaktır.” diye konuştu.
Cha