Ömer Şeker'in haberi
RisaleHaber- Araştırmacı-Yazar Halil Uslu, Hz. Muhammed’in (sav)’in, 19. Söz ve 19. Mektupta ifade edildiği şekilde, insanlığa hatip ve müminlere imam olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, Ali Ulvi Kurucu’nun Tarihçe-i Hayatın başındaki önsözünde naklettiği "Alimler Peygamberlerin varisleridirler", Hadîs-i Şerifine dikkat çekip, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin de bu asırda insanları irşad eden ve Müslümanlara yol gösteren gerçek bir Peygamber varisi olduğunu belirterek “kardeşlik” ve “eğitim” olmak üzere iki ana konu üzerinde durdu.
Bediüzzaman’ın 1922 yılında Büyük Millet Meclisine davet edildiğini, kendisine resmi törenle karşılama yapıldığını, burada mebuslara 10 maddelik bir beyanname yayınladığını ve onları İslamî şeairlerin muhafazasına önem vermeleri ve özellikle namaza özen göstermeleri konusunda uyardığını hatırlatarak, ittihad-ı İslam konusunda Divan-ı Harb-i Örfî’den ve Hakikat çekirdeklerinden nakiller yaptı. Bediüzzaman Hz.’nin cereyan eden olaylarda daima birlik beraberlikten yana tavır aldığını ifade etti.
Konuyla alakalı olarak özellikle 22. Mektup Uhuvvet Risalesi’ndeki tesbitlere dikkat çeken Uslu, bu mektubun başındaki "Mü'minler ancak kardeştirler; siz de kardeşlerinizin arasını düzeltin" (Hucurat Sûresi: 49:10); "Kötülüğe iyiliğin en güzeliyle karşılık ver. Bir de bakarsın, aranızda düşmanlık bulunan kimse candan bir dost oluvermiştir" (Fussilet Sûresi: 41:34) ; ayetleri okudu.