Öğretmenlerimize güvenin' çağrısında bulundu. Yeni sistemde çocukların gelişimsel özelliklerini göz ardı etmediklerini vurgulayan Kocabıyık, "İlkokulda 1, 2 ve 3'üncü sınıfta çocuklar her gün bir saat oyun oynayacaklar." dedi.
İlkokul birinci sınıf öğrencilerine eskiden çok fazla akademik yükleme yapıldığını söyleyen Kocabıyık, "12 haftalık eğitim materyali ile bu geçişi daha yumuşak, daha kolay, daha uyumlu hale getirdik. Çocuk hemen akademik eğitime geçmeyecek." diye konuştu.
Anaokulu ve ilkokul birinci sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için ders zili Pazartesi günü çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, uyum eğitimi öncesinde velilere, 'panik havasından kurtulun' çağrısında bulundu. Okulların Haziran ayından itibaren yeni eğitim sistemine hazırlanmaya başladıklarını kaydeden Kocabıyık, "Zaten okullarımızın çoğu donanım olarak uygundu. Eskiden 69 aylıkları alıyorduk, şimdi 66 aylıkları alacağız. 69 aylıkların eğitim gördüğü bir okulda 66 aylıklar neden eğitim göremesin." diye konuştu. 60-66 ay arasındaki çocukların da okulları e-kayıtlarının yapıldığını hatırlatan Kocabıyık, bu ay grubunda ise veli isteğinin esas olduğunu hatırlattı.
"YENİ SİSTEME HAZIRIZ"
Yeni eğitim sistemine karşı kara propaganda yürütüldüğünü savunan Kocabıyık, "Bunun sonucunda velilerde de bir panik havası var. Şunu rica ediyorum, bu panik havasını dağıtsınlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na, öğretmenlerimize güvensinler. Önce bir okullar açılsın, baksınlar, görsünler, yeni sistemin çıktıları alınsın. Ondan sonra yargılanacak bir şey varsa yargılamaya başlasınlar. Biz yeni sisteme hazırız. Ufak tefek eksiklikler tabi ki olacak. Ama bunu hemen tespit edip düzelteceğiz. Panik havasını bırakıp, çocuklarını öğretmenlerimize teslim etsinler, öğretmenlerimize güvensinler." dedi. Kocabıyık, öğretmenlerin aldıkları eğitim gereği, zaten o yaş grubu çocuklara nasıl davranacaklarını bildiklerini aktardı.
İlkokul 1'inci sınıf öğrencilerine eskiden çok fazla akademik yükleme yapıldığını söyleyen Kocabıyık, "Yeni eğitim sistemi ile eğitim programını o yaş grubuna uygun hale getirdik. Eskiden ağırdı. Annesinin kucağından gelen çocuğu direk sıralara oturtup bilgi yüklemesi yapılıyordu. Hazırladığımız 12 haftalık eğitim materyali ile bu geçişi daha yumuşak, daha kolay, daha uyumlu hale getirdik. Çocuk hemen akademik eğitime geçmeyecek. Bu çocuk bütün gün eğlenecek anlamına da gelmiyor. Eğlenerek öğrenecek. Matematiğe, dil bilgisine oyunla hazırlık yapacak. Çocuk saymayı öğrenecek ama bunu oyunla öğrenecek. Bunlar gözden kaçıyor." diye konuştu.
OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER DERSİ İLE ÇOCUKLAR HER GÜN BİR SAAT OYUN OYNAYACAK.
Yeni müfredatla getirilen Oyun ve Fizik Etkinlikler dersine de değinen Kocabıyık, "İlkokulda 1, 2 ve 3'üncü sınıfta çocuklar her gün bir saat oyun oynayacaklar. 4. sınıfta haftada iki saate düşüyor. Yani her gün bir saat çocuklar oyun oynayacaklar. Bunun için kartlar oluşturduk. Bu kartlarda öğretmenlerimizin neler yapması gerektiği var. Engelli çocuklarımızı da unutmadık. Her kartta onların da neler yapması gerektiği belirtiliyor. Sincap ve ceviz, köşe kapmaca, çemberden çembere gibi bir çok oyun var. Çocuklar bu derste eşofman falan da giymeyecek. Biz çocukların gelişimsel özelliğini göz ardı etmeden yeni programı dizayn ettik. Bu çocukların anne kuzusu olduğunu, oyun çağı çocukları olduğunu unutmadık. Bunlar göz ardı edilmemeli." dedi.
Cihan