Prof. Dr. Arzova: Facebook özürle geçiştirmemeli

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzova, "ABD seçimlerinde Facebook'a girilen verilerin çok ciddi şekilde kullanıldığını gördük ve Facebook'un CEO'su özür diledi. Tabii bu özürle geçecek bir şey değil." dedi.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, "Biliyorsunuz son ABD seçimlerinde özellikle Facebook'a girilen verilerin çok ciddi şekilde kullanıldığını gördük ve Facebook'un CEO'su özür diledi. Tabii bu özürle geçecek bir şey değil. Bu bir özürle geçecek bir şey değil. Çünkü o verisi alınmış her kişi başına binlerce dolar ödenecek bir sürece bizi taşıdı." dedi.

Prof. Dr. Arzova, Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından Devlet Konservatuvarı konferans salonunda düzenlenen "Ekonomi ve Finansı Anlamak" konulu panelde, gelişen teknolojinin bazı meslek guruplarında istihdam olanaklarını farklı yönlerde etkilediğini söyledi.

Teknoloji kullanımının gün geçtikçe arttığını ve insan gücünün yerini makinelerin almaya başladığını ifade eden Arzova, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz çağda artık teknoloji hayatımızın çok içinde. Sabah kalkıyoruz hemen telefona bakıp neler olmuş diye bakıyoruz. Sosyal medyayı takip ederek günümüze devam ediyoruz. Bu tür haber alma unsurlarını çok kullanıyoruz. Verilerin ne kadar güvenilir olduğunu da sorgulamaya başladık. Biliyorsunuz son ABD seçimlerinde özellikle Facebook'a girilen verilerin çok ciddi şekilde kullanıldığını gördük ve Facebook'un CEO'su özür diledi. Tabii bu özürle geçecek bir şey değil. Bu bir özürle geçecek bir şey değil. Çünkü o verisi alınmış her kişi başına binlerce dolar ödenecek bir sürece bizi taşıdı. Dolayısıyla elektronik oluyoruz.

Bununla birlikte yeni meslekler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu insansız araç projesi gerçekleşirse ve insansız aracı UBER ile birleştirirlerse ileri ki yıllarda taksilerde taksi şoförleri olmayacak. Böyle bir meslek ortadan kalkacak. Finans sektörü açısından baktığımızda da gelecekte en çok istihdamın azalacağı sektörlerden birinin finans olacağı görüşü var. Çünkü bankalar insansız modellerle çalışmaya başladığı zaman finans sektörüne en büyük istihdamı sağlayan bankacılık sektöründe çok daha az istihdam edilecek. Dolayısıyla geldiğimiz durum, yoğun teknoloji kullanımı bizi bazı meslekler anlamında tehdit ediyor."

Altın piyasası uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de altının her zaman değerli bir yatırım aracı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de altın kullanımının yoğun olduğunu belirten Yıldırımtürk, "Altın Türk insanı için vazgeçilmez bir yatırım aracı. Biz geleneksel olarak altını çok seviyoruz. Dünyada altını en çok kullanan üçüncü ülkeyiz. Geçen sene 366 ton altın ithal ettik. Bu da bize altınla ne kadar çok ilgili olduğumuzu gösteriyor. Altın saf metal olduğu için toprağın altında kalsa hiçbir bozulma göstermiyor ve değerini kaybetmiyor. Kıymeti dünyanın her yerinde biliniyor." dedi.

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, ONB Bank Finans Yatırım Danışmanlığı Birim Müdürü Serdar Pazı, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran, Actus Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sağman, ekonomist Arda Tunca, NoorCm Menkul Değerler Satış Müdürü Mert Yılmaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı panele, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Sosyal - Medya Haberleri