Peygamberimiz (sas)'in daha iyi bilinmesi, anlaşılması ve tanınması amacıyla çalışmalar yürüten merkezin düzenlediği yarışma "Muhammed Hamidullah'ın 'İslam Peygamberi' adlı eserinin siyer ilmine katkıları" konulu olacak. Son başvuru tarihi 17 Mart 2011 olan yarışmanın birincisi umre, ikincisi Kudüs, üçüncüsü ise Suriye seyahati ile ödüllendirilecek. Ayrıca dereceye giren 10 makale kitaplaştırılacak ve sahiplerine çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler www.siyerarastirmalari.org adresinden bilgi alabilir.
Siyer Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Muhammed Hamidullah Hoca'nın vefat günü olan 17 Aralık itibarıyla Eyüp'teki merkezlerinde bir hafta sürecek Muhammed Hamidullah'ın "İslam Peygamberi" eseri ile ilgili etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Bu etkinlikler çerçevesinde Muhammed Hamidullah'ın öğrencisi de olan Prof. Dr. Salih Tuğ, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile Muhammed Emin Yıldırım seminerler verecek. Hamidullah hocanın Türk öğrencilerine gönderdiği mektupların yer aldığı bir de sergi açılacak. Merkezde aynı zamanda siyer dersleri ve söyleşileri, çağın Mus'ab'ları ve Esma'ları gibi özel program ve faaliyetler de dikkat çekiyor.
Prof. Dr. Muhammed Hamidullah kimdir?
Muhammed Hamidullah; İslamî ilimler, özellikle de siyer söz konusu olduğunda, hiç şüphesiz akla ilk gelen önemli isimlerden birisidir. 19 Şubat 1908 tarihinde Hindistan'ın Haydarabad şehrinde dünyaya gelen ve 2002'de vefat eden Hamidullah, yüzlerce talebe yetiştirmiş, başta "İslam Peygamberi" gibi siyer alanında klasikler arasında yer alan eserlerini Arapça, İngilizce, Fransızca ve Urdu dillerinde kaleme almıştır. 1952'den itibaren Türkiye'de çalışmaya başladı. Eserlerinden bazıları şunlardır: İslâm'a Giriş, Hz. Peygamber'in Savaşları, İslâm'da Devlet İdaresi, Kur'an-ı Kerim Tarihi, Allah'ın Elçisi Muhammed, İslâm Müesseselerine Giriş, İlk İslâm Devleti, İslâm'ın Doğuşu, Hz. Peygamber'in Altı Orijinal Diplomatik Mektubu, İslâm Anayasa Hukuku, İslâm Tarihine Giriş, İslam Peygamberi, İmam-ı Azam ve Eseri, Muhtasar Hadis Tarihi, Le Saint Coran, İslâm'ın Hukuk İlmine Katkıları...
Zaman