Risale Haber-Haber Merkezi
Risale Akademi tarafından düzenlenen "Toplumsal Barış için Müspet Hareket Çalıştayı”nda "Gündelik Hayat, Şiir, Direniş" başlıklı sunumunda çalıştay ortamının insanın düşünmesini provoke eden bir ortam olduğunu ve burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhat Kentel, kendisinin "amatör bir Bediüzzaman okuyucusu" olduğunu söyledi.
Kentel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burdaki topluluk ile, Bediüzzaman Said Nursi ile titreşim halindeyim. Tartışmalarda genelde katılaşan bir düşünce ortaya çıkar. Bir müddet sonra bu hale geliyor. Tanımların esiri haline geliyoruz. Mesele devrim yapmak değil yolda yürümektir. Yolda yürürken karşılaştıklarımızla konuşmak ve tanışmaktır.
"Biz sahip olduğumuz metodlara rağmen neden içinde olduğumuz durumdan çıkamıyoruz. Başkalarıyla beraber okuma yaparken daha iyi anlarım. Hayatımızı her zaman Kur'an, Hadis ve Risale-i Nur yönetmiyor. Başka şeylerden etkileniyoruz. Hacda bile böyle. Zemzem Tower Kabe ile yanyana ama başka bir şeyi temsil ediyor. Aslında müslümanlar üzerinde bir dayatmadır. Bu her yerde böyle. Hayatımızda her zaman bir ikiye bölünme var. Kalbi-akli, uhrevi-dünyevi vs. gibi.
"Said Nursi'nin bize anlattığı en büyük şey çokluk. İnsanları tahakküm altına almayan bir bilgi var. Modern düşüncelere karşı hepimizi eşitleyen bir durum. Ben bir hoca veya öğrenci değil ders arkadaşıyım. Devrimlerin baskısı yok. Ben Bediüzzaman'ın her şeyini anlamıyorum ama bütün kelimleri de anlasak bile tam anlıyoruz mu diye sorarım. Bediüzzaman Said Nursi'yi dondurmayalım, dokunulmaz hale getirmeyelim. Düşünceleri besleyebilirsek çok daha iyi olur.