Ramazan'da iftar menüsü nasıl olmalı?

Ramazan ayında ani kilo alımlarının önüne geçmek için iftar ve sahurda yenilen yemeklere dikkat etmek gerekir. Peki iftarda neler yenilmesi gerekir?

İftar yemekleri et ve sebze bir arada olacak şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için kıymalı veya etli sebzeli yemeklerden doyumca alınmalıdır yada 1-2 dilim tavuk veya 4-5 köfte yanında mutlaka sebze yemeği ile alkali denge sağlanmalıdır. İftarda salata ve söğüş mutlaka bulunmalı ama sosu sadece zeytinyağı ve limon ile hazırlanmalıdır.

İftarda dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda sıvı takviyesidir. Gün boyu alınmayan sıvı su, maden suyu, ayran ya da bitki çayı olarak alınmalıdır.

Sindirim sorunu için bitki çaylarından yardım alın

İftar sonrası sindirimi kolaylaştırmak için bitki çaylarından yardım alınabilir. Bunun için 20 gram papatya ve meyan kökü, 10 gram da rezene eklenerek yapılan çay, iftardan sonra rahatlıkla içilebilir.

Bitki çayı sindirimi kolaylaştırdığı için mideye ağırlık yapmaz. İftar sonrası içilen çay ve kahve yemekte alınan vitaminleri öldüreceği için yemekten bir süre sonra tüketmek daha doğru olacaktır.

Yasemin.com

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ramazan Haberleri