Fatih Özkılınç’ın haberi:
RİSALEHABER-Manisa İlim ve Kültür Vakfı tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan “Muhabbet Pilavı” programlarına bir yenisi daha eklendi.
Manisalı hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Risale-i Nurlardan çeşitli dersler yapıldı. Dünyanın değişik bölgelerinden Risale-i Nur hizmetleri aktarıldı.
RİSALE-İ NUR KANUNU NEDEN ÇIKARILDI?
Programda konuşan Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı Ağabey, Risale-i Nurların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasını değerlendirdi.
Risale-i Nurların dünyanın çeşitli ülkelerinin yanından yakın zaman önce Suudi Arabistan’da da basıldığını belirten Fırıncı ağabey, Risale-i Nur külliyatını tahrifatlara karşı korunması için çıkarılan kanunla ilgili açıklamalarda bulundu.
İngilizlerin Shakespeare’i, Almanların Goethe’sinin eserlerine dokunmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Fırıncı ağabey onların da devlet tarafından korunduğunu, Risale-i Nurların üzerinde tahrifat yapılmasının çıkarılan kanun sayesinde önüne geçildiğini vurguladı.
RİSALE-İ NUR VE BEDİÜZZAMAN İLE İLGİLİ AKADEMİK ÇALIŞMALAR ARTIYOR
İİKV başkanı Faris Kaya ise Hindistan’da da İngilizce ve Arapça dilerinde külliyatın basılmaya başlandığını belirtti. Kaya, farklı ülkelerdeki Risale-i Nur ve Bediüzzaman Hazretleri üzerine yapılan akademik çalışmaların gidererek arttığını açıklayarak, “Gün geçmiyor ki bir tez çalışması vakfa gelmesin” dedi. İnsanların Risale-i Nur tarzındaki İslam anlatısına aç olduğunu söyleyen Kaya, Risale-i Nur tarzındaki İslam yorumunun diğer İslam eserlerine göre farklı olduğunu, bunu tenkit için söylemediğini Risale-i Nurların tarzının bu zamanın ihtiyacı olduğunu belirtti.
Program öğle namazı ardından “Muhabbet Pilavı”nın ikram edilmesiyle sona erdi.
Programa son şahitlerden Selahattin Akyıl, Manisa milletvekili Murat Baybatur, Manisa Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerinin belediye başkanları ve çok sayıda Risale-i Nur talebesi katıldı.