Risale Haber-Haber Merkezi
Yazar Latif Erdoğan, "Kuran okumalarının dört boyutlu versiyonunu birden yorumlayan ve bu yönüyle de Kuran-ı Kerim’in okunurken terbiye etme özelliğine, hem teorikte hem de pratikte en mükemmel şekilde kapı aralama farklılığına sahip bulunan Risale-i Nur Külliyatıdır" dedi.
Akit'teki yazısında eğitimin tabiatı gereği örgün ve yaygın olmak üzere iki alanda icra edilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, örgün eğitimi doğrudan devletin tekeffül etmesini, yaygın olanını da yine devletin kontrolü altında fakat sivil aktörler vasıtasıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Konuyu, dini ve ahlaki değerler özeline taşıdığımızda, eğitimde sivil aktörlere düşen görevin çarpıcı büyüklüğünü daha net görürüz" dedi.
Erdoğan, yazısında şu görüşlere yer verdi:
Eğitim, beşikten mezara sürecek ontolojik bir olgu olduğuna göre, kesintisiz eğitim ancak örgün ve yaygın eğitim bütünlüğü içinde sürdürülebilir. Böylesi bütüncül bir eğitimin gerçekleşmesini sağlayacak kültürel alt yapı ise, hiç kuşkusuz ancak insan terbiyesini önceleyen her türlü tecrübeden istifade ile tesis edilebilir. Kitap ve Sünnet ilkeleriyle sağlaması yapılmış her türlü tasavvufi tecrübeleri bu meyanda zikretmemiz gerekir. Aynı ilkelerle sağlaması yapılmış düşünce, fikir ve görüşleri muhtevi eserleri de mutlaka söz konusu programa dahil etmek şarttır.
KUR'AN'IN OKUNURKEN TERBİYE ÖZELLİĞİNE SAHİP ESER
Hiç kuşkusuz bu şartlardan en öncelikli olanı da, bize, Kuran okumalarının dört boyutlu versiyonunu birden yorumlayan ve bu yönüyle de Kuran-ı Kerim’in okunurken terbiye etme özelliğine, hem teorikte hem de pratikte en mükemmel şekilde kapı aralama farklılığına sahip bulunan Risale-i Nur Külliyatıdır. İlim, irfan, hikmet ve fıtrat okumaları olarak isimlendirmemiz mümkün bu okuma versiyonlarında, sırasıyla akıl, kalp, ruh ve başta vicdan olmak üzere bütün insan mahiyetinin muhataplığı söz konusudur ki, insan terbiyesinde Kuran’ın mucize ölçekli başarısının eğitimsel sırrı bu gerçekle doğrudan irtibatlıdır.
KUR'AN VE SÜNNETE DÖNÜLMESİ ŞARTTIR
Başta, pedagoji, psikoloji gibi disiplinler olmak üzere, eğitimin bütün alanlarında yeniden bir fıtrat eğitimi olan Kuran’a, onun en gerçekçi yorumu Sünnete; ve bu ebedi iki vahiy kaynağına dayanarak günümüz meselelerini aydınlatan sunumlara dönülmesi şarttır; ve konunun savsaklanmaya da tahammülü yoktur. Gonk çaldı, yeni hükümet ilk sınavını eğitim alanında verecek..