Kübra Kara'nın haberi:
Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılan yaklaşık 6 bin sayfadan oluşan Risale-i Nur eserleri, Bakanlar Kurulu basım yetkisiyle aslına uygun olan tek bir nüsha tarafından basılacak. Şimdiye kadar yaklaşık 25 yayınevi tarafından basılan ve bazı yayınevleri tarafından sadeleştirme yapılan Risaleler, torba kanunun Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesiyle birlikte, kamulaştırılarak korsan basım ve tahrifatlar engellenecek. Farklı kesimler tarafından yapılan ‘Risaleler yasaklanıyor’ yorumlarının aksine, bu işin ehli olan Said Nursi’nin talebeleri torba kanunu olumlu karşıladı.
UYARDIK AMA DİNLEMEDİLER
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, Risalelerin aslına uygun basılması için sadeleştirme yapanlara birçok kez uyarı gönderdiklerini ama dikkate alınmadığını belirtti.
Fırıncı, “Risale-i Nur gibi çok değerli bir iman külliyatı, rastgele ellerde âdeta çar çur edilir hale geldi. Allah razı olsun, yayınevleri neşrediyorlar, biz de memnunuz. Ama son zamanlarda sadeleştirme diye bir şey çıktı. Bundan dolayı çok müteessir olduk. Çeşitli şekillerde bunun yapılmaması hususunda isteklerimizi beyan ettik. Diğer ağabeyler de aynı şekilde uyardı ama nazara alınmadı. Bilakis üzerine gidildi” ifadelerini kullandı.
ÇOK SEVİNİYORUM
Risalelerin devlet koruması altına alınmasıyla tahrip ve sadeleştirmelerin önüne geçileceğini ifade eden Fırıncı, “Kanun İnşallah Genel Kurul’dan da geçer. Bu kanun, Risale-i Nur’u korumadır. Risaleler böylece himaye edilecek. Ben zaten böyle bir şey olmasına çok seviniyorum. Bu, diğer yayınevlerinin neşriyatına mani olmak değildir. Her kafadan bir ses çıkıyor. Diyanet ve ağabeylerin tanzim ettikleri gibi, Envar ve Sözler neşriyat gibi basabilme hakkı diğer yayın evlerine verilecektir. İnşallah sonuna geldik. Diyanet, İşaratül icazı bastı ve bandrol bekliyor” şeklinde konuştu.
Yeni Şafak