Risale-i Nur’la tanışan Finlandiya vatandaşlarının tepkisi

Finlandiya Nur Talebeleri hizmet mektubu

Bismillahirrahmanirrahim

Ya Rabbi! İsm-i Azam hakkına ve Kur’an-ı Mucizul Beyan’ın hürmetine ve Risaleti Tevrat, İncil ve Zebur'da müjdelenen Efendimiz Muhammed aleyhissalatü vesselam şerefine bizleri hizmet-i imaniye ve Kuraniye’de daima muvaffak eyle. İns ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle. Risale-i Nur müellifi üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yolunu ihlas, uhuvvet, sadâkat, sebat, metanet ve tesanütle takip etmeyi nasip eyle amin amin.

6 MİLYON NÜFUSU OLAN FİNLANDİYA’DA 1 MİLYONDAN FAZLA YAŞLI VAR

Çok muhterem kıymetli büyüklerimiz, abilerimiz, kardeşlerimiz başta sizin ve tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik eder büyüklerimizin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyoruz. Finlandiya’daki Kur’an ve iman hizmetlerini haberini bilgilendirmek isterim.

Geçenlerde Danimarka ve İsveç'ten kardeşler ziyaretimize geldiler, gelirken sağolsunlar Fince risalelerimizin bir bölümünü kendileriyle getirdiler. Müslüman olan birkaç Finli kardeşlerle tanıştırdık güzel sohbetler, dersler edildi. Çok verimli geçti elhamdülillah.

6 milyon nüfusu olan ülkede 1 milyondan fazla yaşlı vatandaş var. Biz de İhtiyar Risalesi’ni neşre hazır ettik elhamdülillah. Önümüzdeki aylarda Meyve Risalesi’ni neşre hazır edeceğiz Cenab-ı Hakkın izniyle.

BU KİTAP İMANİ BAKIŞLA POZİTİF ENERJİYİ TANIMANI SAĞLIYOR

İki kardeşimiz Risale-i Nur’u tanıtma ve dağıtma hizmetine çıktığında yolda giden bir gençle selamlaşıyorlar. Hastalar Risalesi’ni hediye etmek istiyorlar. Finli genç, “İslam’ı mı anlatıyor bu kitap?” diye soruyor. “Evet İslam’ın kitabı ama yaratıcıyı tanıttırıyor. Allah'ın merhametinden bahsediyor” cevabını verince genç tam anlamıyor. Kardeşimiz diyor ki “siz okulda negatif, pozitif enerjileri öğrenmiyor musunuz. Bu kitap imani bakışla pozitif enerjiyi tanımanı sağlıyor. Bu kitap sadece bizim değil herkesin ihtiyacı olan kitap.” Finli genç gülümseyerek kitabı istiyor.

AMA BEN HIRİSTİYANIM BENİM KALBİME ETKİ EDER Mİ?

Geçenlerde bir apartmanın önünde yürürken yaşlı bir teyzenin bahçesindeki çiçekleri suladığını gördük. Selamlaşıp “ne güzel sen şimdi bu bahçeye, çiçeklere su veriyorsun, onlara hayat veriyorsun, onları rahatlatıp mutlu ediyorsun” dedik. Teyze de gülümseyerek “evet doğru” dedi. Yanımızdaki küçük risalelerden birini uzatıp “bu kitap da insanların kalbine hayat veriyor, rahatlama, mutluluk veriyor” deyince teyzenin hoşuna gitti. “Ama ben Hıristiyanım benim kalbime etki eder mi?” diyen teyzeye “Evet eder, kalbi olan insan için eder” dedik. Sevinerek kitabı aldı oradan ayrıldık.

IRAKLI BİR SELEFİ KARDEŞİMİZ KİTAP İSTEDİ

Iraklı bir selefi kardeşimiz bir kaç haftalık dersimize katıldı. Finli Müslüman olan kardeşler ile tanıştırdık. Risale-i Nur’un kendilerine nasıl etki ettiğini kardeşler anlattılar. Risale-i Nur’a karşı önyargısı geçti elhamdülillah. Bu hafta arayıp kitap istedi. Hanımı inançsız, kız kardeşi ve arkadaşlarına uzun zamandır imandan bahsetmek istiyormuş. 8 adet kitap verdik. İnşallah Allah hidayet nasip eder.

BEN DE SİZİN GİBİ İNSANLARA YARDIM EDİYORUM

Alışveriş merkezinde Risale-i Nurları dağıtırken 45-50 yaşlarında Finli bir adama Hastalar Risalesi’ni hediye ettik. Adamın işi vardı. Risale-i Nur’u anlatamadan kitabı aldı gitti. 10 dakika sonra geri döndü “siz Müslüman mısınız?” diye sordu. “Evet” deyince “verdiğiniz kitap neden bahsediyor ben Hıristiyanım biliyor musunuz” diye karşılık verdi. “Evet biliyoruz sana verdiğimiz kitap insanlara Allah'ı tanıttırıyor” dedik. Finli adam “ben de sizin gibi insanlara yardım ediyorum, gönüllü yardım kuruluşunda hizmet ediyorum hatta şu an onların yanına gidiyorum gelmek ister misiniz” diye sordu. (Finli adam bilmiyorki biz Allah’a dua ediyoruz karşımıza böyle birini çıkarsın. Nur talebesi böyle bir fırsatı bırakır mı.) Beraber gittik 3 kişi ile buluştuk onlara birer adet Hastalar Risalesi’ni verdik. Finli adamın telefon numarasını aldık onunla özel ilgileneceğiz inşallah. Böyle hizmet eden birine Cenab-ı Hak hidayet verirse İslam’a, Kur’an’a nasıl hizmet eder siz düşünün.

ÇOK KİTAP OKUMAMA RAĞMEN İLK DEFA BÖYLE ŞEYLER DUYDUM

Geçenlerde Tampere şehrinde bir abinin dükkanına Finli Avrupa şampiyonu boksör adam geldi. Yanında iki oğlu vardı. Oğullarından biri 11 yaşında. Beraber Tabiat Risalesi’nden kısa bir ders yaptık. Sonra hem adama hem de oğluna Tabiat Risalesi hediye ettik. Oğlu söz verdi bir sonraki görüşmeye kadar Tabiat Risalesi’ni okuyacak inşallah.

Bu hafta dükkana yaşlı bir çift geldi. Adam 70 yaşında bürokrattı, biraz sohbet ettikten sonra Tabiat Risalesi’nden kısa bir ders yaptık. Adam çok şaşırdığını hatta böyle şeyleri daha önce hiç duymadığını, çok kitap okumasına rağmen ilk defa böyle farklı şeyler duyduğunu söyledi. Sonra yaşlı çifte Tabiat Risalesi hediye ettik.

ŞEYTANI GÖRSEK ONA DA KİTAPLARDAN VERİRİZ

İki hafta önce gece 11 gibi değneklerle yürüyen birini gördük, yanına gittik. Selam verdik. Hemen, “kitap okur musun” diye sorduk. Okumayı sevdiğini söyledi. Cebimizdeki Hastalar Risalesi’ni çıkarıp hediye ettik. “Bir şartla sana veriyoruz, okuyacaksın” dedik. “Tabiki okuyacağım ben de böyle bir şey arıyorum merak etmeyin okuyacağım” dedi. Akşam hizmetine devam ettik akşamları daha fazla hizmet olduğunu söylemeliyim.

Bir kardeşimiz sormuş yeri gelmişken cevap vereyim. Bizler arabamızda, çantamızda, cebimizde, iş yerinde çalışırken, yolda yürürken, otobüste, metroda, markette, bankada, açık alan kapalı alan farketmez her yerde Risale-i Nurları veriyoruz. Vallahi şeytanı görsek ona da kitaplardan veririz, vereceğiz. Bizim vazifemiz bu.

DUA EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Son birkaç aydır bizlere İstanbul, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Adana, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van’dan, kutsal topraklardan Mekke ve Medine'den dua eden abilerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimizden Allah Razı olsun.

Övgülerin hakiki sahipleri ise Risale-i Nur, aziz üstadımız ve hakiki nur talebeleridir bizler değiliz. Üstadımız ve abilerimiz kabul ederse tebriklerin belki binde birini gece gündüz demeden -20 derecede mahalle mahalle Risale-i Nurları anlatan, dağıtan kardeşler adına, mübarek günlerde ana vatanına gelmeyi bir yıl daha erteleyip yol parasını Risale-i Nurların hizmeti için harcayan kardeşlerimiz adına, “300 kilometre uzak illere, ilçelere Risale-i Nurları dağıtamadık o bölgedeki insanların üzerimizde vebali var” deyip borç para alıp gidenlerin adına, ders yapmak için ormanda, göl kenarında iş yerinde toplanan kardeşlerin adına kabul ediyoruz. Duaların hepsini kabul ediyoruz yeter ki siz dua edin. Cenab-ı Hak sizleri iki cihanda mesut ve bahtiyar eylesin amin amin.

Finlandiya nur talebeleri: Emre Alex, Mikail, Pürü, Kasım, Abrek, Patrik, Kerem ve bayan kardeşlerimiz.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Nur Talebeleri Haberleri