Selâm olsun sabaha, haftaya selâm olsun,
Hafta başı Besmelemiz Namazımızla olsun.
Semamızda çınlıyor, o Tevhid nidaları,
Sabahtan kazanılır, Allah'ın rızaları.
Stres sıkıntı olmaz, sendrom desen hele hiç,
Sen de dostum kendine, bu kumaştan desen biç.
Derdin tasan hiç olmaz, güne güzel başlarsın,
Hafta da öyle geçer, işi güzel işlersin.
Dert etmezsin kendine, her şeyi, her müşkülü,
Tevekkülle yaklaşarak çözersin her müşkülü.
Evham ile yaklaşırsan, bin bir engel yola çıkar,
Daha hafta başında güzel umutların yıkar.
Hafta bitmez yıl olur, aksilikler yol olur,
Tevekkülle yaklaşırsan, her bir şey güzel olur.
Hafta sonu, dinlenir eylenirsin çoluk-çocuk,
Gelecek haftalara, şevk olur her yolculuk.
***
Sabah namazının girmesinden, kerahet vakti çıkıncaya, yani güneşin doğuşundan, yaklaşık kırk beş dakika geçinceye kadar uyanık kalmak sünnettir. Bu vakitte uyumak, rızkın noksaniyetine ve bereketsizliğine sebebiyet verdiği için, sünnete aykırıdır. (Levakihü'l-Envar, Şarani, s.270)
Çünkü rızık için çalışmanın başlangıcını, hazırlığını yapmanını en münasip zamanı, serinlik vaktidir. Bu vakit geçtikten sonra bir rehavet meydana gelir. O günkü çalışmaya ve dolayısıyla da rızka zarar verdiği gibi, bereketsizliğe de neden oluyor. Bu açıdan ticarethaneyi sabah namazından sonra açmak hem kazancın bol olmasına hem de berekete vesiledir.
Birçok iş kolunda sabahın erken saatlerinde işe başlamak rızkın bolluğuna ve berekete sebeptir. İnsanın işe motive olacağı en aktif zaman dilimi fecirden sonraki zaman dilimidir. Bu dilim, uykuyla geçmemelidir. Çünkü o saatte uyumak işe geç başlamak demek olacaktır ki, bu da iş kaybı, emek kaybı, zaman kaybı, kazanç kaybı, performans kaybı gibi kazancı bereketlendiren birçok ana unsurun devre dışı kalması mânâsına gelecektir. Bereketsizliğin sebebi budur.