Sahra Çölü’nün kuzeyinde Cezayir’in ‘Çöl Kapısı’ olarak adlandırılan Ayn-Sefra şehri yakınlarına düşen karı görüntüleyen Cezayirli fotoğrafçı Karim Bouchetata, bölgedeki herkesin şok olduğunu söyledi. Bouchetata, karın bir gün yağdıktan ve tuttuktan sonra erimeye başladığını belirtti.
Bouchetata’nın yayınladığı fotoğraflarda ince kar tabakasının kum tepelerini örterek dalgalar şeklinde desenler oluşturduğu görünüyor.
9 milyon km² büyüklüğünde dünyanın en büyük sıcak çölü kabul edilen Sahra Çölü'ne en son kar 18 Şubat 1979’da yağmıştı.
Sahra Çölü'nde Tibesti ve Ahaggar gibi, yükseklikleri 3.265 m'yi bulan dağlar da var. Buraları görece daha çok yağış alan ve göçebelerin yazın konaklamalarına elverişli yerler. Ancak çöle 10 yıl yağmur bile düşmediği görülmüştür.
CnnTürk
RİSALE-İ NUR'DAN
Zemin ile âsumân ortasında muallâkta durdurulan bulut, gayet hakîmâne ve rahîmâne bir tarzda zemin bahçesini sular ve zemin ahalisine âb-ı hayat getirir ve harareti, yani yaşamak ateşinin şiddetini tâdil eder ve ihtiyaca göre her yerin imdadına yetişir. Ve bu vazifeler gibi çok vazifeleri görmekle beraber, muntazam bir ordunun acele emirlere göre görünmesi ve gizlenmesi gibi, birden cevvi dolduran o koca bulut dahi gizlenir, bütün eczaları istirahate çekilir, hiçbir eseri görülmez. Sonra, “Yağmur başına arş!” emrini aldığı anda, bir saat, belki birkaç dakika zarfında toplanıp cevvi doldurur, bir kumandanın emrini bekler gibi durur. (Şualar, Yedinci Şuâ)