Risale Haber-Haber Merkezi
Hekimoğlu İsmail, "Said Nursi’yi yakinen tanıyanlardan veya Risale-i Nurları okuyanlardan dinliyorduk; buyuruyormuş ki: “İslamî hizmete girenler ya dünyaya küsmeli yahut dünya onlara küsmeli.” dedi.
Namazın önemine dikkat çeken Hekimoğlu, "Bu yaşa geldim. Düşünüyorum; elimde hiçbir şey yok. Öldüğüm anda elimde kalacak tek şey ibadetler... Tek kazancım ibadetler. Gerisi boş... Çok güzel yemekler yedik. Hepsi gitti. Gezdik eğlendik. Hepsi geçti. Para biriktirdik, yiyemedik. Şöhretimiz yükseldi. İşe yaramadı. Elimizde bir tek şey kaldı. İman ve ibadet... Gerisi boşmuş..." şeklinde yazdı.
Pek çok insanın yaşlanınca ölümü daha sık hatırladığıın ifade eden Hekimoğlu, "Bazıları, “Hayat boşa geçti. Keşke kendimle beraber ahirete götüreceğim bir şey bulsaydım.” der. Bediüzzaman hazretlerinin buyurduğu gibi, “Geceye benzeyen gençliğim zamanında gözlerim uyumuş idi, ancak ihtiyarlık sabahıyla uyandım...” Bu keşkeler onu tövbe etmeye götürür. Tövbenin ardından o adam namaza başlar. Böylece dünyasını ve ahiretini cennet etmenin bir yolunu bulmuştur" dedi.
Gençlik yıllarında Said Nursi’yi yakinen tanıyanlardan veya Risale-i Nurları okuyanlardan dinlediği, “İslamî hizmete girenler ya dünyaya küsmeli yahut dünya onlara küsmeli” ve “Ecnebilerin satranç oyunlarıyla meşgul olmayın” sözlerini aktaran Hekimoğlu, yazısını şöyle sürdürdü:
"Bunları duyunca odamın pencerelerini kâğıtla kapladım, dünyaya küsmüştüm. Odamdaki kocaman radyoyu hemen bir yakınıma verdim. Haberleri dinlemiyordum. Türkiye, dünya nereye gidiyor, ne yapıyor, bunlarla meşgul olmamaya başladım. Zaten gördüm ki ferdinden devletine ve devletlere kadar hepsi satranç oynuyor, piyon verip kaleyi düşürmeye çalışıyor. Yemeğimi kendim pişiriyordum, çamaşırımı kendim yıkıyordum. Nefsimin isteklerine tâbi olmamak, dünya zevklerinden uzaklaşmak en büyük gayemdi. Tasavvufi kitaplar okuyordum. Hayatımın en güzel günleriydi. “Mademki Allah’ın mülkünden dışarı çıkmak mümkün değil, onun mülkünde onun istediği gibi hareket edeceksin.” diyordum kendime."