Türkçe, Arapça, İngilizce ve Endonezce dillerindeki Risale-i Nur külliyatlarının ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi hakkında yapılmış araştırma ve kaynak eserlerin sergileneceği Said Nursi Köşesi Nur Semesta Vakfı’nın katkıları ile gerçekleşti.
Kütüphane köşesinin açılışı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Amani Lubis, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, kütüphane müdürü, Yayasan Nur Semesta Vakfı Müdürü Dr. Muhbib Abdul Wahab ve diğer yetkililer, öğretim üyeleri ve öğrencilerin iştiraki ile geçrkleştirildi.
Endonezya'daki dördüncü Said Nursi Köşesi
Kütüphane müdürü Amrullah Hasbana'nın "Hoş geldiniz" konuşması ile başlayan açılış töreni, Nur Semesta Vakfı adına Hasbi Şen'in konuşması ile devam etti. Şen, Said Nursi Kütüphane köşesinin Endonezya’da benzerlerinin dördüncüsü olduğunu, köşede dört dilde (Türkçe, Arapça, İngilizce ve Endonezce) Risale-i Nur külliyatlarının mevcut olduğunu, Risale-i Nur ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi hakkında yazılmış pek çok kitap ve araştırma makalelerinin bulunduğunu ve ayrıca köşenin bir web sitesinin de olduğunu dile getirdi.
Rektör: Mektubat'ı 3 günde bitirdim, tüm akademisyen ve öğrencilere tavsiye ediyorum
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Amani Lubis konuşmasında 2010 yılından beri Risale-i Nurları tanıdığını, İstanbul’da düzenlenen bir sempozyuma katılmadan önce Mektubat'ı üç günde bitirdiğini, Risale-i Nurların ilhamen yazılan bir tefsir olduğunu, Said Nursi’ye göre din ve fen ilimlerinin birlikte okutulması gerektiğini söyledikten sonra bu eserlerden istifade etmeyi tüm akademisyen ve öğrencilere tavsiye ettiğini açıkladı.
Akademik çalışmalarının yapılmasına vesile olsun
Rektör tarafından Said Nursi Köşesinin müdürü olarak atanan Dr. Muhbib Abdul Wahab ise konuşmasında bu köşenin kurulmasına imkân tanıdıkları için üniversite yönetimine müteşekkir olduğunu, köşenin akademik faaliyetler için faydalı olmasını, akademik çalışmalarının yapılmasına ve üniversite camiasının Risale-i Nurları daha iyi tanımasına vesile olmasını temenni etti.