Risale Haber-Haber Merkezi
BEDİÜZZAMAN’IN SON 60 GÜNÜ
Terzilik mesleğini icra eden ve 1956’larda Risale-i Nurları okuyarak aydınlanmaya başlayan cıvıl cıvıl bir gençtiMehmet Şükrü Yeşilnacar.Askerliği Denizli’ye çıkmıştı. Birliğine katılmadan evvel Üstadı ziyaret etmek, onun nurlu feyzinden nasibdar olmak ve Peygamber ocağı olan askerliğe öylece gitmek arzusundaydı.
25 Ocak 1960 Pazartesi günü yol ve askerlik hazırlıklarını yaptıktan sonra yine kendisi gibi Isparta’da askerlik yapacak olan ilim ehli Ahmet Demir ismindeki bir arkadaşı ile Urfa’dan yola çıkarlar ve doğruca Üstadın yıllarını geçirdiği ve bir kısım Nur risalelerini telif ettiği güller şehri Isparta’ya varırlar.
Mehmet Şükrü Yeşilnacar:
"Üstad Bediüzzaman'ın ikametgâhını kolaylıkla bulmuştuk. Ev ahşaptı. Damına üzüm asılmıştı. Bizi Mustafa Sungur Ağabey karşıladı, alakadar oldu. O âlicenap alakası hâlâ gözlerimin önündedir.
"Üstad Bediüzzaman'ın huzuruna sevinçle, bayrama gider gibi girmiştim. O mübarek ellerini hürmetle ve gençlik günlerimin hasret heyecanıyla, iştiyakla öptüm. Üstad Hazretleri o zaman somyasında oturuyordu.
"Denizli'ye asker olduğumu, askerliğimi yapmak için yola çıktığımı, bu vesileyle buralara, Isparta'ya kendilerini ziyaret edip, ellerini öperek, feyiz almak için geldiğimi ifade etmiştim.
"Üstad Bediüzzaman bana; ‘Ben seni talebeliğe kabul ediyorum ve sana dualar ediyorum, seni dualarıma dâhil ediyorum' diye iltifat etti. Daha sonra şöyle konuştular: ‘Benim Isparta'dan çıkışım, Urfa'ya olacak. Bu sözlerimi benim vekilim olarak sen Urfa'ya yaz. Ben çok hastayım, mübarek Urfalılar bana dua etsinler.'
"Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin huzur dolu mânevî dünyasından, Nur ikliminden büyük sevinçlerle ayrılarak Denizli'ye gittim.”
Kaynak:
Son Şahitler 4.Cild s. 251
İLGİLİ HABER: BEDİÜZZAMAN'IN SON 60 GÜNÜ