Risale Haber-Haber Merkezi
Yazar Ramazan Topdemir, Diyanet İşleri Başkanlığının, Risale-i Nur Külliyatı'nın eserlerinden İşârâtü'l-İ'câz'ın basılıp yayınlanmasının önemli bir merhale olduğunu belirterek, "Bu yayın, Bediüzzaman Said Nursi'nin isteği, Mustafa Sungur'un gayretlerinin 67 yıl sonra meyve verdiğini göstermektedir" dedi.
Yeni Şafak'taki yazısında Sungur ağabeyin Risalelerin yayınlanması hususunun 1947'li yıllarda gündeme geldiğini ifade ettiğini belirten Topdemir, yazısını şöyle sürdürdü:
"Bediüzzaman Hazretleri, Mustafa Sungur'u, Ankara'ya göndererek dönemin Diyanet İşleri Başkanı Ahmed Hamdi Akseki ile görüşüp Üstadın selamlarını iletir ve Risaleleri Diyanet İşleri Başkanına hediye eder. Mustafa Sungur, Risalelerin Neşri husususunda, Bediüzzaman Hazretlerinin şu ifadelere yer verdiğini anlatır: Bediüzzaman: "Risale-i Nurları neşretmek Diyanet'in vazifesidir."
"Üstadın,1950'de Afyon'daki hapisten tahliyeden sonra dahi Diyanet İşleri Reisi Ahmed Hamdi Akseki'ye yazdığı mektubunda Nur'ların resmen neşrini taleb etmişti ve izin vermişti. İki takım el yazma ve teksir hatt-ı Kur'ân ile yazılmış Nur mecmualarını Ankara'ya benimle göndermişti."
Mustafa Sungur, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risalelerin neşri için söylediklerini şöyle ifade eder: "Bediüzzaman, "Risaleler, benim değil, Kur'ânın malıdır." Maarif ve Diyanetin Risale-i Nur'u neşrini zaruri görüyordu."
"Şarkta, birlik ve beraberliğin temelini Nur talebeleri atmıştır. Kürt ve Türklerin kardeş olduğunu vurgulayan Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerinin fedakar hizmetleri neticesinde terör olayları azalmış, Şarkta yaşayan halk huzuru ve selameti Risale hizmetlerinde bulmuşlardır.
Topdemir, yazısında Başbakan Erdoğan'a bir teklifte bulunarak, hatırasını yaşatmak amacı ile Mustafa Sungur Ağabeyin adının okula, Kültür Merkezine verilebileceğini ifade etti.