Said Nursi’nin en tavizsiz ilkelerinden biri: Hiç kimseden hiçbir şey istememek

İİKV İcra Kurulu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce açılış konuşması gerçekleştirdi

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti Müsbet Hareket konulu 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İstiklal Marşı ve Dünya Kur’an Okuma Birincisi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an tilavetinin ardından İİKV İcra Kurulu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce açılış konuşması gerçekleştirdi.

Bediüzzaman’ın “ben yalnız iman üzerine mesaimi teksif etmiş bulunuyorum” sözlerini hatırlatan Yüce, Bediüzzaman Said Nursî’nin bu gaye uğrunda, hayatı boyunca hiçbir zaman taviz vermediği “müsbet hareket” ilkesiyle eserlerini yazdığını belirtti.

HİÇ KİMSEDEN HİÇBİR ŞEY İSTEMEMEK EN TAVİZSİZ İLKELERİNDEN BİRİ

Hiç kimseden hiçbir şey istememenin Bediüzzaman’ın en tavizsiz ilkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Yüce, Bediüzzaman’ın sözlerini aktardı:

“Çünki şimdi bu zamanda hiçbir şeye âlet ve tâbi' olmayan ve her gayenin fevkinde olan hakaik-i imaniyeyi fıtrî ubudiyetle, bilmeyenlere ve bilmek ihtiyacında olanlara tesirli bir surette bildirmek; bu keşmekeş dünyasında, imanı kurtaracak ve muannidlere kat'î kanaat verecek bir tarzda; yani hiç bir şeye âlet olmayacak bir tarzda, bir Kur'an dersi vermek lâzımdır ki; küfr-ü mutlakı ve mütemerrid ve inadçı dalaleti kırsın, herkese kat'î kanaat verebilsin. Bu kanaat da bu zamanda, bu şerait dâhilinde, dinin hiçbir şahsî, uhrevî ve dünyevî, maddî ve manevî bir şeye âlet edilmediğini bilmekle husule gelebilir.”

O, hiç kimseden, hiçbir zaman, hiçbir karşılık beklemediği gibi, kimseye karşı bir kin ve intikam hissi de beslemedi. Her türlü zulmü ona revâ görenlerden bile bu eserlerle imanlarını kurtarmalarını istedi. 

RİSALE-İ NUR’LARI DA ALET ETMEYE CÜR’ET ETTİLER

FETÖ isimli şer şebekesinin kendi söylem ve eylemlerine meşruiyet üretmeye çalışırken, tüm mukaddes değerleri süfli emellerine alet ettiği gibi Risale-i Nur’ları da alet etmeye cür’et ettiğini ifade eden Yüce, “Çok şükür ki; Rabbimizin lütfuyla, aziz milletimiz ve devletimiz bu kirli hedefleri olanlara fırsat vermemiştir. Ve vermeyecektir. Yine şükürler olsun ki; Bugünün Türkiye’si birçok ülkede olan kan ve gözyaşından mezhep ve etnik çatışmalardan uzak, huzur içinde bir ülke ise bunda, “Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Rıza-yı İlâhîye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır, vazife-i İlâhiyeye karışmamaktır. Bizler âsâyişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde herbir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz. “ diyen Bediüzzaman’ın  ve yazdığı eserlerin ve onun ortaya koyduğu “müsbet hareket” tarzının ve metodunun çok büyük etkisi ve rolü vardır” dedi.

Bediüzzaman Said Nursi’nin Kur’an ve Sünnet üzerine temellendirdiği Müsbet Hareket konusu yaklaşık 40 Ülke’den 600 akademisyenin hazırladığı tebliğleriyle ele alınıyor.

Üç gün sürecek sempozyumun 2. ve 3. gününde yaklaşık 40 ülkeden gelen akademisyenler 2 Ekim Pazartesi ve 3 Ekim Salı tüm gün boyunca Topkapı Eresin otelde Müsbet Hareket konulu tebliğlerini Türkçe, İngilizce ve Arapça simultane tercümeli şekilde sunacaklar. Sempozyum sonuç bildirgesi 3 Ekim Salı günü açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bediüzzaman Haberleri