Risale Haber-Haber Merkezi
Vatan Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Said Nursi'nin mahkeme çıkışı söylediği 'Zalimler için yaşasın cehennem!' ifadesinin tüm mazlumların bir tür sloganı haline geldiğini söyledi.
1981 yılının kışında İstanbul Gayrettepe’deki 1. Şube’de yüzlerce kişiyle birlikte sistemli bir şekilde işkence gördüğünü ifade eden Çakır, bazı polsilerin işkence yaptığını bazılarının ise gözyaşını tutamadığını belirtti.
1.Şube’ye adımını attıkları andan itibaren sadece kötülük, küfür, işkence, taciz görmüş olan insanlar için bu sahnenin "bir tür mucize" olduğuna işaret eden Çakır, gözyaşı döken o polisin Nakşi olduğunun bilinmesinin bile Türk sosyalist solunun İslamiyete ne kadar mesafeli durursa dursun, ona bir şekilde sıcak baktığının kanıtı olduğunu hatırlattı.
İnsanlık tarihinin aynı zamanda zulümler ve onlara karşı direnişlerin tarihi olduğunu vurgulayan Çakır, "Ve tarih zalimleri, onların cellatlarını, işkencecilerini, tetikçilerini değil zulme uğrayanları, ona karşı direnenleri, bu uğurda fedakârlıkta bulunanları yazmıştır. Uzaklara ve çok eskilere gitmeye gerek yok; yakın tarihimizin hayırla yad edilen hemen hemen tüm isimlerinin bir şekilde devletten (sistemden) kötülük görmüş olmaları bir raslantı olabilir mi?" dedi.
Örnek olarak Said Nursi'yi veren Çakır yazısını şöyle sürdürdü:
"Tek bir örnek vermek istiyorum. Hayatı zindanlar, sürgünler, mahkemelerde geçmiş olan Bediüzzaman Said Nursi, 1909’da patlak veren 31 Mart Vakası nedeniyle tutuklanmış, idamla yargılandıktan sonra hakkında takipsizlik kararı verilince serbest bırakılmıştı. Onun mahkeme çıkışı söylediği şu sözün, tüm mazlumların bir tür sloganı haline gelmesi herhalde şaşırtıcı değildir: 'Zalimler için yaşasın cehennem!'