Risale Haber-Haber Merkezi
Yeni Şafak yazarı Müfit Yüksel, Kürtlerin İslâmiyetten kopmasının Bediüzzaman'ın 'dünya ve ebedi hayatlarını harab etmeye yol açar' sözleriyle değerlendirdi.
Kürtler arasından mutasavvıf-meşâyihin yanısıra, çok etkili İslam alimlerinin de çıktığını belirten Yüksel, tek tek bu isimleri saydı.
"20. Yüzyıl'da ise, Risâle-i Nur müellifi Üstad Bediüzzaman Said En-Nursî Hazretlerinden başlayarak birçok tanınmış ve İslam dünyasında etkili olmuş Kürt alimleri yer almıştır" diyen Yüksel, sadece bu isimlerin bile gözönüne alındığında, Kürtlerin İslam tarihi boyunca,önemli roller üstlenmiş bir topluluk olarak asırları aşan İslâm medeniyetinin hayati bir parçası olduğunun anlaşılabileceğini belirtti.
Kürt halkının İslâm coğrafyasında güçlü bir potansiyel enerjiye sahip olduğunu vurgulayan Yüksel, etnik-ulusalcıların Kürt halkını sancılı maceralara sürüklediğini, belirterek yapay bir toplum inşasının amaçlandığını ifade ederek, "İslam/din karşıtı ulusalcı çevre ve örgütlenmelerin; Kürt halkını 'özgürleştirme, bindestilikten kurtarma' adına aslında ebedi bir esarete mahkum etme çabası içerisinde oldukları bilinmelidir" dedi.
Müfit Yüksel, yazısını Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini Türkçe ve Kürtçe cümlelerle sürdürdü:
"Son olarak makalemi Kürtçe bir cümle ile sonlandırıyorum.. Qetandina Kurdan ji İslâmiyeté nabe sebeba azadi o xilasbuna wan, çan ko Seydayé Mele Saidé Bediuzzeman di bije belki be di bibe xiravbuna heyata wané him dünyewi him ji ebedi. (Türkçesi: Kürtlerin İslâmiyetten kopması, onların özgürleşmelerine ve kurtuluşa ermelerine sebep olamaz. Bediüzzaman'ın dediği gibi: Hem dünya hem de ebedi hayatlarını harab etmeye yol açar.)"