Şarjınızın daha uzun süre gitmesi için 5 önlem

Akıllı telefonlar sahip oldukları sayısız özellikle bugün elimizden düşüremediğimiz en önemli cihazlar haline geldi.

Artık cep telefonlarımızla belki konuşmaktan çok internete giriyor, alışveriş yapıyor, bankacılık işlemlerimizi hallediyor ve daha birçok işlemimizi saniyeler içinde halledebiliyoruz. Tabii şarjını da bir o kadar hızlı tüketiyoruz. Peki, bu sorunu nasıl aşabiliriz? Şarjı daha uzun süre dayanan cep telefonları hangileri ve bu konuda alabileceğimiz önlemler neler dersiniz?Ozozo.com editörlerinden Murat Ekinay önlemleri sıraladı;  

 

Kullanmadığınız bağlantıları kapatın

 

Telefonunuzun şarjının daha uzun süre dayanması için alabileceğiniz ilk ve en önemli önlem kullanmadığınız zamanlarda kablosuz bağlantıyı ve 3G veya yeni adıyla 4,5G'yi kapatmak. Çünkü bu bağlantılar açık olduğu zaman telefonunuz sürekli bir bağlantı arıyor ve bu arada şarjı da azalıyor. Eğer evinizde veya ofisinizdeyseniz bir sorun yok. Wifi sayesinde tarifenizi kullanmadan internete erişebilirsiniz ancak yolda bir yerden bir yere giderken veya wifi bulunmayan yerlerde kablosuz bağlantının açık kalması telefonun şarjını azaltacaktır.

 

Ekran parlaklığını azaltın

 

Telefonun şarjını en hızlı bitiren şeylerden biri de parlaklığı çok yüksek ekranlar.  Özellikle sık sık menüde geziniyorsanız bu özelliğe daha çok dikkat etmekte yarar var. Eğer çok ışıklı ve ekranı görmekte zorlanacağınız bir ortamda değilseniz ekranın bu kadar parlak olmasına gerek var mı? Ekran parlaklığını azaltarak şarjınızda önemli bir tasarruf sağlayabilir ve en azından bir iki acil konuşma için yeterli şarjı kendinize ayırabilirsiniz. 

 

Açık uygulamaları kapatın

 

Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren uygulamalar birçok işlemi hızlı ve kolayca halletmemizi sağlasa da aynı zamanda telefonun şarjını daha hızlı bitirebiliyorlar. Özellikle de kullandıktan sonra kapatmayı unuttuğumuz uygulamalar arka planda sürekli çalışarak biz fark etmesek de şarjımızı hızla tüketen en önemli nedenlerden biri. En iyisi kullandıktan sonra açık kalan uygulamaları kapatarak bunların telefonumuza getirdiği ekstra şarj yükünün önüne geçmek. 

 

Uçak modunda şarj edin  

 

Eğer çok acil bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyorsa ve şarj etmek için fazla vaktiniz yoksa telefonunuzu uçak moduna alarak şarj edebilirsiniz. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde telefonunuzun pilini doldurabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Tabii şarj ettikten sonra uçak modunu kapatmayı unutmamalısınız. Aksi durumda şebekeniz kapalı kalacak ve sizi arayanlar ulaşamayacaktır. 

 

Doğru telefonu seçin

 

Tüm bu önlemler hangi marka ve model kullanırsanız kullanın telefonunuzun şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Ancak en başta yapabileceğiniz doğru bir hamleyle yani şarjı daha uzun süre giden bir telefon seçerek çok daha etkili bir önlem alabilirsiniz. Bu konuda yani özellikle daha uzun süre dayanan şarjı ile ünlenmiş bazı modeller var.  Örneğin Lenovo'nun S860 modelinin batarya kapasitesi tam 4000 mah. Yani diğer birçok modele göre fazladan telefon görüşmeleri yapabilir, müzik dinleyebilir veya internette gezinebilirsiniz. Hem küçük hem de şarjı uzun süre dayanan bir telefon isteyenler içinse LG'nin G2 modeli bu konuda en iyi alternatifler arasında. Apple'ın modelleri ise şarj konusunda en çok şikayet edilen akıllı telefonlar arasında ancak iPhone'da da açık uygulamaları kapatmak ve ekran parlaklığını azaltmak gibi önlemlerle telefonunuzun şarjından daha uzun süre yararlanabilirsiniz. Bu konuda en doğru seçimi yapmak ve gelişmiş özelliklerden vazgeçmeden şarjı uzun süre dayanan bir model satın almak için en doğrusu önceden iyi bir araştırma ve karşılaştırma yapmak. Siz de Ozozo.com gibi ürün ve fiyat karşılaştırma sitelerinden farklı modellerin özelliklerini ve fiyatlarını karşılaştırarak sizin için en uygun telefonu bulabilirsiniz.

 

Teknolojioku

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilim - Teknoloji Haberleri