Yurt genelindeki öğretmenleri dört gözle beklediği sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı. Müjdeli haber sonrası öğretmenler e-devlet ve "https://personel. meb.gov.tr/" üzerinden sonuçlarını sorgulamaya başladı ve biz de sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ile ilgili merak edilenleri derledik. Peki Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin MEB üzerinden belli olmasının ardından en çok merak edilen sözlü sınav tarihleri ne zaman yapılacak? İşte hem bu sorunun yanıtı hem de sözlü sınav sonuç tarihi ve atama tarihleri...
MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ 2020 NEREDEN ÖĞRENİLİR?
Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusunda bulunup, mülakatlara katılacak olan adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini "https://personel.meb.gov.tr/" adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.
SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ
1 Adana
2 Ankara
3 Antalya
4 Bursa
5 Erzurum
6 Gaziantep
7 İstanbul
8 İzmir
9 Konya
10 Malatya
11 Mardin
12 Muğla
13 Kocaeli
14 Samsun
15 Sivas
16 Trabzon
17 Van
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?
Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları 5 - 22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NE ZAMAN?
Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri, 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında alınacak. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ise 18 Mart 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.
Sözlü Sınav
Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak adaylar http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli “Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu” üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.
Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.
Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.
Sözlü sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
İtiraz
Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.
İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.
Tercihler
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.
Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.
Adaylar tercih dışı seçenek olarak;
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.”
seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.
Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü,
bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.
Atamalar
Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.
Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.
Milliyet