Süper kahraman filmde Bediüzzaman mesajı

Amerikalı yönetmen Joel Leang'ın yönettiği 'Bendeyar' adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı

Fatma Turan'ın haberi:

Amerikalı yönetmen Joel Leang'ın yönettiği ve bir süper kahramanın maceralarını konu alan 'Bendeyar' adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı. Film, Batılı güçlerin Türkiye'yi sömürgeleştirme planlarına karşı mücadele eden, teknolojik aygıtların yanı sıra telepati gibi özel yeteneklerle de donanmış ajan grubunun serüvenlerini anlatıyor.

Gözyaşı Geceleri ile 25 yıldır sahne gösterilerine imza atan yapımcı Haşim Akten, seyircilerin karşısına sinema filmiyle çıkmaya hazırlanıyor. Akten'in yapımcılığını üstlendiği Bendeyar adlı filmin kamera arkasında Amerikalı yönetmen Joel Leang var. İslamiyet'in ilk süper kahramanı olarak lanse edilen filmin çekimleri tamamlandı. 14 Ekim'de Özen Film'in dağıtımcılığıyla gösterime girecek filmde süper kahraman Bendeyar'ı canlandıran Ümit Olcay'a, Şemsa Deniz Tolunay, Kazım Çarman, Yaşar Alptekin, Senai Demirci ve Yasemin Balık eşlik ediyor. Bu sezon 'Al Yazmalım' adlı televizyon dizisinde 'Ahmet'i canlandıracak olan Ümit Olcay'ın karakterize ettiği 'Bendeyar', film boyunca dünyayı karıştırmaya yönelik eylemlerde bulunan yabancı ve Amerikalı ajanlara karşı mücadele ediyor. Bendeyar, telepatiyle kötüleri etkisiz hale getirirken "Hangi ülkenin vatandaşı olduğun veya dinin önemli değil. Kötüysen karşında beni bulacaksın." mesajı veriyor. Akten'in üzerinde altı yıldır çalıştığı hikâye ve senaryoda, bazen birebir bazen mana ve mesaj olarak Mevlana'nın Mesnevi'sinden, Bediüzzaman'ın risalelerinden ve Osman Nuri Topbaş'ın eserlerinden yararlanıldı. Filmin çekimleri; İstanbul, Bolu ve Eskişehir 36 ayrı mekânda beş haftada tamamlandı.

Galası hem İstanbul hem Mekke'de

Haşim Akten'in İslamiyet'i terör dini olarak görenlere cevap olarak gördüğü Bendeyar'da bütün insanların kardeş olduğu ve terörün dini olmadığı mesajı veriliyor. Film, Batılı güçlerin Türkiye'yi sömürgeleştirme planlarına karşı mücadele eden, ileri teknolojik aygıtların yanı sıra telepati gibi özel yeteneklerle de donanmış ajan grubunun çevresinde gelişiyor. Akten, "Film, Müslümanları terörist gösterip hakaret eden Amerikan filmlerine bir tepki. İnsanımıza kendindeki gücün farkına varması için bir aksiyon. Filmde aksiyon sahnelerine bol yer verdik. Böylelikle gençlere ulaşmayı amaçladık." diyor. Film için biri İstanbul diğeri Mekke'de olmak üzere iki gala düzenlenecek.

Bilge adam Akçakoca

Devlet adına çeşitli operasyonlara katılan Afşin, en son aldığı görevde Amerikan hükümetinin sabrını taşırmış ve hakkında çıkarılan iftiralarla tutuklanmıştır. Afşin hapisteyken karısı Leyla kendisini kurtarmak için çabalamış ancak Amerikan ajanları tarafından öldürülmüştür. Karısının öldürüldüğünü cezaevinde öğrenen Afşin, intikam yeminleri ettiği sırada kendisi gibi Amerikalıların iftiralarıyla cezaevine attırılan Akçakoca ile tanışır. İslam için mücadele eden bilge kişiliğiyle Akçakoca, telepati üstü güçlere de sahiptir. Akçakoca, Afşin'i intikam mücadelesinden geri döndürüp çağın başlayacak yeni savaşında yetiştirdiği talebelerinin başına lider olarak geçirmeyi planlar. Bendeyar'a öldürmeyi değil diriltmeyi öğretmek için mücadele eder ve onun Bendeyar olması için elinden geleni yapar. Cezaevinden çıktıktan sonra da Amerikalılarla mücadele eden Akçakoca ve Afşin, bu mücadelelerini öldürerek değil telepatik yetenekleriyle sürdürürler.

Zaman

Edebiyat Haberleri