İrlanda'nın Dublin kentindeki Trinity College yüksekokulunda mühendis olarak çalışan Dr. Jan-Henning Dirks başkanlığındaki bilim adamları, ağustos böceği bacağını bükerek çatlatmak için ne boyutta bir enerjiye ihtiyaç bulunduğunu belirlemek için yaptıkları çalışmayı The Journal of Experimental Biology adlı bilimsel derginin internet sitesine yayımladı.
Bacağı bükmek suretiyle çatlatmak için gerekli enerjinin 5,56 kilojul m üzeri -2 olduğunu bulan araştırmacılar bunun bir dökme demiri koparmak için gerekli enerjiden daha yüksek olduğuna dikkati çekti.
Bulgularının, ağustos böceği bacağının insan kemiğinden daha dayanıklı ve kemik bazlı boynuzla eşit dayanıklılıkta olduğunu gösterdiğini anlatan araştırmacılar, bu sonuçlara göre ağustos böceği bacağının tabiattaki en dayanıklı çok tabakalı malzeme olduğunun ortaya çıktığına işaret etti.
Bilim adamları, ağustos böceklerinin yaptıkları yüksek çarpmaya dirençli sıçrayışlara karşı koyabilmeleri için böylesine dayanıklı bacaklara ihtiyacı bulunduğunu belirtiyor.
Teknolojihaber