Temizlik ürünlerini gıda ambalajında saklamayın

Su ve meşrubat şişelerine konulan temizlik maddelerini çocuklar içebiliyor

Serkan Canbaz'ın haberi

Su ve meşrubat şişelerine konulan kireç çözücü, şampuan ve deterjan gibi temizlik malzemelerini içen çocuklar, ölümle burun buruna geliyor. İçtiği çamaşır suyu ya da tuz ruhu ile yemek borusu yanan çocukların birçoğu ömür boyu hortumla beslenmek zorunda kalıyor.

Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne; her gün, ilaç, çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç çözücü, şampuan, bulaşık makinesi parlatıcısı, saç boyası, benzin, tarım ilacı gibi kimyasal maddeler içen çocuklar getiriliyor. Opr. Dr. Ergun Parmaksız, temizlik maddesi içilmesi sonucu oluşan yanma nedeniyle yemek borusunun işlevini kaybettiğini, deterjan maddelerinin yemek borusunu sertleştirerek işlevini göremez hale getirdiğini belirtiyor. Parmaksız, hastaların bir süre sonra akciğer enfeksiyonları neticesinde hayatlarını kaybettiğini ifade ediyor.

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Çelikoğlu da, bahar aylarında evlerde yapılan temizlik ve boya-badana işleriyle birlikte zehirlenmelerin de arttığını kaydediyor.

Tedbiri elden bırakmayın!

Su, gazoz, kola, ayran gibi içeceklere ait boşalmış ambalajlara, temizlik ürünü koymayın. Zirai ilaçlar ve böcek öldürücüleri çocukların ulaşabileceği yerlerde bırakmayın. İlaç, deterjan, çamaşır suyu, böcek ilacı ve boya gibi maddeleri kendi orijinal kutularında saklayın. İş yaparken çocuklarınızdan bunları getirmelerini veya götürmelerini istemeyin. Genelde vakalar anlıktır. Çocuklarınıza bu konuda güvenmeyin.
Zaman

Aile Haberleri