Cevat Zorba'nın haberi:
Dünyanın dört bir yanından bilim adamları '2. Uluslararası Kanıta Dayalı Geleneksel Tıp Sempozyumu' için İstanbul'a geldi. Yeni Şafak'a konuşan Berlin Charite Tıp Üniversitesi Başhekim Yardımcısı ve Alman Düzenleyici Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Rainer Strange, geleneksel tıbbın insanlığın özüne dönüşünün bir sonucu olduğunu dile getirirken İsviçreli Dr. Dominigue Kahler ise 'İslam medeniyeti tıbbın gelişimine büyük katkı sağlamıştır. İbn-i Sina'nın tedavi yöntemlerini hala Avrupa'da uyguluyoruz. Bu değerlerinizin kıymetini bilin' dedi.
İslam medeniyetinin Hint, Çin, Tibet medeniyetleri gibi geleneksel tedavi yöntemlerini başarıyla geliştirdiğini ifade eden Strange 'Bugün Avrupa'da kullandığımız bir çok tedavi tekniği İslam medeniyetinden beslenerek geliştirildi ve bize kadar geldi. İnsanlığın yararına olan bu tıp tekniğine sahip çıkmalıyız' ifadelerini kullandı.
ORUÇLA TEDAVİ EDİYOR
İsviçreli Doktor Dominigue Kahler ise kendisinin sülükle tedavi konusunda uzman olduğunu ama kupa terapisini de tereddüt etmeden hastalarına uyguladığını söyledi. Kahler, kimi hastalarını oruç tutturararak tedavi ettirdiğini de sözlerine ekledi.
Geleneksel tıp dersleri başladı
Sempozyuma katılan Sağlık Bakanlığı Geleneksel Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, Türkiye'de son yıllarda alternatif tıp konusunda gelişmelerin yaşandığını belirterek 'Çeşitli üniversitelerimizde geleneksel tıp bölümleri açıldı kimilerinde ise dersler veriliyor. Ege ve Atatürk üniversitelerinde alternatif tıp eğitimi veriliyor. Yine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde seçmeli alternatif tıp dersi ile Gazi Üniversitesi'nde Ozon Tedavisi Geliştirme bölümlerimiz var' dedi.
Yeni Şafak