Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iştiraklerinden Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) destek verdiği 10 tekno girişimci, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programından destek alarak, iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakaladı.
BTSO ve Uludağ Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren UÜ TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri kazandırmaya devam ediyor. UÜ TTO girişimcilerin projelerini oluşturma noktasında desteklerini sürdürüyor. ‘ULUKOZA’ Destek Programı’na katılan girişimciler hayallerindeki yenilik odaklı düşünceleri hayata geçiriyor. UÜ TTO’nun mentörlük, başvuru dokümanı, başvuru süreçleri, proje yönetimi ve çeşitli eğitimlerinden faydalanan girişimciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BiGG Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2015 yılı çağrısına katıldı.
UÜ TTO GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR
Ülkemiz genelinde TÜBİTAK 1512 Programının 1. Aşamasını yürüten 17 kuruluştan birisi olan UÜ-TTO’nun 10 tekno girişimcisi desteklerden faydalanmaya hak kazandı. Bu kapsamda kurulacak olan teknoloji tabanlı şirketler, 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren TÜBİTAK'ın sağladığı 1 milyon 456 bin TL’lik hibe desteğinden faydalanabilecek. Şirketler, 18 ay süre içerisinde iş planlarında yer alan kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknoloji geliştirme faaliyetlerini tamamlayıp, elde edilen çıktıları ticari değere dönüştürecek.
YENİLİK ODAKLI FİKİRLER İLE KALKINABİLİRİZ
BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UÜ TTO’nun TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programından destek almasının teknoloji odaklı ürünlerin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi. Başkan İbrahim Burkay, teknoloji tabanlı fikirlerin ürüne daha hızlı dönüşmesine her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Burkay, BTSO’nun iştiraki olan TTO’nun üniversite - sanayi işbirliği modeli ile bilgi ile teknoloji uygulamalarını aynı platformda buluşmasına büyük fayda sağladığını söyledi. “İyi fikirlerin fark oluşturduğu bir dönemden geçiyoruz” diyen Burkay, “Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında yenilik odaklı fikirler her zaman önem taşımaktadır. Artık ülkelerin küresel ölçekteki yerini, yeni bilgi üretebilme kapasiteleri ve teknolojik gelişimi belirliyor. Bizler de Bursa iş dünyası olarak her zaman yeni girişimcilerin topluma kazandırılmasına öncülük edeceğiz. Üniversite sanayi işbirliği noktasında çalışmalarıyla örnek olan Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi’nin TÜBİTAK’tan aldığı bu hibe desteği de girişimcilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
“TEKNOLOJİ ODAKLI PROJELERİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, teknolojide ülkenin ve Bursa’nın söz sahibi olması için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine maksimum düzeyde önem verilmesi gerektiğini söyledi. ABD, Çin, Japonya ve Çin gibi ülkelerin Ar-Ge yatırımlarında lider konumda olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ulcay, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’nin üniversite sanayi işbirliğinin geleceği konusunda önemli görevinin olduğunu anlattı. ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinde bulunan UÜ-TTO’nun TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Semaye Desteği Programından aldığı desteğin önemli bir başarı olduğunu ifade eden Ulcay, “Girişimcilerimiz teknolojik iş fikirlerini gerçekleştirmeleri için her türlü desteği UÜ-TTO tarafından almaları mümkündür. TÜBİTAK bünyesinde açılan hibe destek programları da girişimcilere önemli fırsatlar sunuyor. Bizim hedefimiz 17 uygulayıcı kuruluş arasında UÜ-TTO ULUKOZA programının ilk 5 içerisinde olmasını sağlamaktır” dedi.
Rektör Ulcay, ULUKOZA olarak 2016 yılı içerisinde Mart ve Mayıs aylarında olmak üzere 2 defa başvuru almak için çağrı açılacağını, her bir çağrı kapsamında çevre illerde tanıtım toplantıları yapılacağını, iş başvuruları alınarak mentörlük, danışmanlık ve eğitimler verileceğini de sözlerine ekledi
AA