Sergideki ürünleri inceleyerek bilgi alan ve emeği geçenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK Altın Dokunuşlar sergisinin bu sene zengin bir içerikle, çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi. Katılan, ilgi gösteren bütün Konyalılara teşekkür eden Başkan Akyürek, “Sergide Türk-İslam el sanatları motifleri ön plana çıkarıldı. Geleneksel sanatlarımız, tarihi eserlerimizden alınan model ve semboller sergimizde ağırlıklı olarak yer tuttu. Bu nedenle daire başkanımız ve emeği geçen tüm KOMEK yöneticileri ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Hem el emeği göz nuru eserleri sergilemiş oldular hem de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımız ve markalarımızı, tarihimizden örnek modelleri, motifleri gün yüzüne çıkardılar. Yurt içinden ve yurt dışından gelip çalışmalarımızı inceleyenler ve örnek alanlar oldu. Bu sergilerle inşallah bir folklorik Konya evine ve ileride bir şehir müzesine hayat verecek alt yapı da oluşturuldu” dedi.
GENÇ KOMEK YAZ OKULU’NA DAVET
KOMEK’in gerçek bir halk üniversitesi olarak sadece yetişkinlere değil Genç KOMEK ile gençlere de hizmet verir hale geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, 8-16 yaş grubuna hitap eden Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtlarının başladığını 12 Haziran’a kadar devam edeceğini dile getirdi. Başkan Akyürek, yaz aylarını sanat, dinimiz-değerlerimiz ve spor eğitimleri ile faydalı bir şekilde değerlendirmek isteyen gençleri kayıt yaptırmaya davet etti.
Konya merkez ve ilçelerdeki 53 KOMEK merkezindeki kursiyerlerin el emeği eserlerle hazırlanan Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sergi kapsamında söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, çocuk oyunları, tiyatro, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, Türk İslam Sembolleri Yarışmaları Ödül Töreni, KOMEK Mutfağı uygulamaları gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.
On binlerce sanatseverin ziyaret ettiği sergi ve bilgi şöleninde Alparslan Babaoğlu’nun “Türk İslam Motiflerine Estetik ve Sanatsal Bakış”, Wendi Myers’ın “Texas’tan Konya’ya”, Yrd. Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci’nin “Bilinçaltı Mesajlar ve Mankurtlaşma”, Mehmet Harmancı ile “4+1 Soru: Whatsapp? QuoVadis? Nere Giden? Feeynetezhebûn?”, Doç. Dr. Huriye Martı’nın “Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi”, Psikiyatrist Uzm. Dr. Başak Demirel’in “Bağımlı Olma, Huzurlu Ol”, KOMEK danışmanları Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve Doç. Dr. Fatih Özkafa’nın “Osmanlı Mimarisinin Türk İslam Sanatlarına Yansımaları” konulu söyleşileri ilgi gördü.
ÜNLÜ MODACI İLE KIYAFET SUNUMU
Etkinlikler kapsamında KOMEK atölyelerinde üretilen Selçuklu ve Osmanlı tasarımlarından oluşan kıyafet sunumuna, Konya protokolünün eşleri ile birlikte dünyaca ünlü Konyalı Modacı Zeynep Kartal da katıldı. Kıyafet sunumu izleyenlerden tam not aldı.
Çok sayıda müzik dinletisinin gerçekleştirildiği programlarda, mutfak uygulamaları ve şeflerle sohbetler de yer aldı. Hanımlar, Türk İslam mutfağında unutulmuş olan ana yemeklerden hamur işi ve şerbetli tatlı kategorilerinde yapılan yarışmada ise hünerlerini gösterdi.
iha