Türkiye’de özlenen 100 yıllık sistem!

TÜRGEV bünyesinde hizmet veren Palet Montessori, dünyada başarı göstermiş 100 yıllık eğitim sistemini Türkiye’de çocuklarla buluşturuyor.

“Bir okul hayal ettik” sözüyle 2011 yılında yola çıkan eğitim gönüllüleri, Türkiye’de benzeri nadir görülen Montessori eğitim sistemini, yenilikçi bir eğitim ve keşfederek öğrenmeyle çocuklar için uyguluyor.

Dünya’da 100 yılı aşkın süredir uygulanan ve birçok ülkede ilgi görerek başarı gösteren, İtalyan bir doktor ve eğitimci olan Maria Montessori tarafından geliştirilen, Montessori eğitim sistemi TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) ile birlikte Türkiye’de hayata geçirildi. Eğitimde özel yeteneklerin keşfini hedef alan Montessori Yöntemi, Google’ın kurucusu Lawrence Page ile Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales’in de yetiştiği yöntem olarak biliniyor.
Farklı bir pedogojik yaklaşım sunan ve aynı zamanda kendi değerlerinden ve medeniyetinden ödün vermeyen eğitim sistemi olan Palet Montessori’yi, Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları Genel Müdürü Av. Reyhan Uzuner’den dinledik. 

“ÇOCUKLARI GERÇEK YAŞAM İLE BULUŞTURUYORUZ”

Çocukları ‘gerçek yaşam’ ile buluşturduklarını anlatarak sözlerine başlayan Av. Reyhan Uzuner, “TÜRGEV bünyesinde, 2011 yılının Ekim ayından beri hizmetlerine devam eden Palet Eğitim Kurumları, Montessori felsefesini bir bütün olarak ele alarak, Türkiye’de “gerçek” Montessori’yi uygulayan ve sadece anaokulunda değil ilkokulda da bu metotla eğitim veren bir kurum. Öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimleri, bizler için en az akademik gelişimleri kadar önemli. Onları yaşadıkları hayata donanımlı olarak hazırlamak ve bu hazırlığı yaparken onların yeteneklerinin önünü kesmeden ve benliklerini zedelemeden ilerletmek için çaba sarf ediyoruz” diye anlatıyor. 

“20 YAŞINDA GİBİ DAVRANIYORUZ”

Farklı bir eğitim sisteminin uygulandığını söyleyen Uzuner, “Bu sistemin kurucusu olan Maria Montessori’nin de dediği gibi, öğrencilerimize yirmi yaşında nasıl davranmamız gerekiyorsa, iki yaşında da öyle davranıyor, birey olarak onlara verdiğimiz değeri, sevgiyi ve saygıyı göstermekten çekinmiyor ve iç huzur ve iç disiplinlerini geliştirmek için hayatın doğal akışı içerisinde yönlendirmelerde bulunuyoruz” diyor. 

MİSAFİRLER SIK SIK AYNI SORUYU SORUYOR

Ders saatleri içerisinde okula gelen misafir ve ziyaretçilerden sık sık, “Şu an okulda hiç öğrenci yok mu?” soruları duyduklarını anlatarak ilgi çeken bir bilgiyi paylaşan Uzuner sözlerine şöyle devam ediyor;

“Öğrenciler kendi hızlarında ve zorlama olmadan çalıştıkları sınıflarında sakin ve huzurlu bir ortamda eğitim almaya devam ediyorlar. Gürültülü veya çok katı kuralları olan sınıfların eğitimin bir şartı olmadığının kanıtı gibiler.”

"İNSAN ŞUURUYLA YOLA ÇIKTIK"

2011 yılından bu yana hizmet verdiklerini ve şube sayısını her geçen gün artırmak istediklerini anlatan Uzuner, son olarak şunları anlatıyor;

“Önümüzdeki eğitim yıl Avrupa Yakasında, Başakşehir’de de bir şube açmayı planlıyoruz. Mahlûkatın en şereflisinin insan olduğu şuuruyla yola çıktık. Bu yolculuğumuzda bize kol kanat geren Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfımızdan, en kıymetli varlıkları olan evlatlarını bize güvenerek emanet eden değerli velilerimizden, gerçek bir fedakârlık ve hassasiyetle “İnsan Yetiştirme Sanatını” icra eden sevgili öğretmen ve idarecilerimizden ve her türlü bilgi, birikim ve dualarını üzerimizden eksik etmeyen gönüldaşlarımızdan aldığımız destekle yolumuza sağlam adımlarla devam etmeye gayret ediyoruz.”

haber7

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri