Twitter, resimleri ve videoları içeren tweet’leri "aldatıcı bir şekilde düzenleme gerçekleştirmiş" medya içeriklerini düzenlemeye gidiyor. Twitter, 5 Mart'tan itibaren başkasına zarar verme amacıyla manipüle edilen videolara "sahte" ibaresi ekleyecek.
Reuters‘in haberine göre, şirket birinin gizliliğini veya güvenliğini riske atabileceği, özellikle seçmenleri baskılayabileceği veya ‘yaygın sivil huzursuzluğa’ neden olabilecek durumların önüne geçmek için bu durumlarda düzenlenmiş veya bilgisayar tarafından oluşturulan içeriği kaldırmayı amaçlayan bir plan ortaya koyuyor.
Twitter‘ın kararı, seçimin sonucunu şekillendirmek amacıyla manipüle edilmiş ve derinlemesine içerik barındırması beklenen tartışmalı 2020 seçim sezonundan önce gelmesi planlanıyor. Diğer büyük çevrimiçi platformlar ise, derinlemesine içerikle ilgili benzer kurallar yürürlüğe koymuştu, ancak bazı eleştirmenler bu içeriğe karşı yeterince sert bir tutum almadıklarını söylemekten geri kalmadı.
Facebook, aynı şekilde sahte veya değiştirilmiş görüntüleri ‘yanlış’ olarak etiketlemekte, ancak birisinin asla söylemedikleri bir şey söylediğini göstermek için yapay zeka (AI) kullanılarak oluşturulan bir video olmadığı sürece bu tür içeriği kaldırmamaktadır. Reuters‘e göre Twitter, bir yayının yanlış olarak etiketlenip etiketlenmeyeceğine veya tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağına karar vermek için metni bir tweet ve ‘diğer bağlamsal sinyallerde’ dikkate alacak.
Twitter platformunun manipüle edilmiş ve derinlemesine içeriği nasıl tespit edeceği belirsizliğini koruyor.
aa