Üniversite öğrencileri televizyon bağımlısı

Adeta tv bağımlısı haline geldiklerini belirten gençler aynı zamanda televizyonun toplumu olumsuz etkilediğini de söylüyor.

Toplumun en bilinçli bireyleri olarak gösterilen üniversite öğrencileri de televizyon bağımlısı.  Yapılan bir araştırmaya göre öğrencilerin yarısı toplumu olumsuz etkilediğini ifade etmesine rağmen günde en az 3 saat TV seyrediyor.  Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, özellikle dizilerin bağımlılık yapma potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti. Tarhan "Mevcut yayınlar kültürel kimliğimizi erozyona uğratıyor" dedi. Gaziantep Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada öğrencilerinin kitle iletişim araçları konusundaki bilgi düzeyleri irdelendi.  Araştırma kapsamında 250 Mühendislik Fakültesi öğrencisiyle görüşüldü. Yüzde 62,8'i 21-25 yaş arası, yüzde 67,2'si kadın, yüzde 91,6'sı da bekar olan öğrencilere kitle iletişim araçlarına bakışı soruldu.
 
VAZGEÇMEK İMKANSIZ
 
Sonuçlar oldukça çarpıcı. Katılanların yüzde 8,8'inin TV'yi, yüzde 2,8'inin radyoyu, yüzde 6,8'inin gazeteyi, yüzde 5,2'sinin dergiyi, yüzde 31,2'sinin bilgisayarı ve yüzde 44,8'inin de telefonu vazgeçilmez kitle iletişim aracı olarak gördüğünü söyledi. "En az önemli bulduğunuz araçlar" sorusuna ise yüzde 39 dergi, yüzde 30 radyo, yüzde 16 gazete cevabını verirken sadece yüzde 7'si televizyonu önemsiz buluyor.
 
HEM ETKİLENİYOR HEM İZLİYOR
 
Katılanların günde yüzde 2,4'ünün hiç TV izlemezken, yüzde 16'ı 1 saat, yüzde 51,6'sı 3 saat, yüzde 22'sinin 3-5 saat, yüzde 7,2'sinin 5 saatten fazla TV izlediğini söyledi. Öte yandan televizyon izleme oranı oldukça yüksek olan öğrencilerin yüzde 62'si televizyonun toplumu olumsuz etkilediği yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.
Araştırada gençlerin sadece yüzde 2'sinin ise 10 saat üzerinde internete girdiği belirlendi.
 
BUGÜN

Aile Haberleri