Üniversitede yeni dönem!

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber: "Senatomuzun yeni atama ve yükseltme ölçütleri arasında ilk sıraya patent sahibi olma, patent geliştirme ve ticarileştirilmiş yeni buluş şartları konuldu"

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, üniversite senatolarının yeni atama ve yükseltme ölçütleri arasında ilk sıraya patent sahibi olma, patent geliştirme ve ticarileştirilmiş yeni buluş şartları konulduğunu bildirdi.
Rektör Büyükberber, yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesinin 21 fakülte, 7 enstitü,1 konservatuvar, 5 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu ile Türkiye'nin en çok fakülte ve yüksekokuluna sahip üniversitesi olduğunu ifade etti. Üniversitelerinin 75 bin 876 öğrenci ve 4 bin 900 akademik personelinin bulunduğunu dile getiren Büyükberber, geçtiğimiz yıl 11 bin 607 mezun veren üniversitenin dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında ilk 500 arasında yer aldığını söyledi.

Gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerde bilimsel yayın kadar üretilen patent sayılarının da önemli olduğuna işaret eden Büyükberber, Gazi Üniversitesinde klasik akademik yükseltme ölçütleri olan uluslararası dergilerde makale şartının, artık önceliğini başka ölçütlerle paylaştığını belirtti. Büyükberber, Gazi Üniversitesi Senatosu'nun yeni atama ve yükseltilme ölçütleri arasına ilk sıraya patent sahibi olma, patent geliştirme ve ticarileştirilmiş yeni buluş şartları konulduğunu açıkladı.

Büyükberber, alınan kararla Türkiye'de ilk defa akademik yükseltme ve atama ölçütlerinde patent ve üniversite-sanayi çerçevesinde yürütülen araştırma projelerinin, akademik yayınlara eş değer olarak değerlendirildiğini belirterek, "Akademik atama ve yükseltme ölçütleri arasına patent sahibi olma, sanayiye yönelik proje geliştirme ve sanayi ile işbirliği ölçütlerinin eklenmesi üniversitemizin öncelikli politikaları arasında. Akademik yükseltme ölçütlerine her kademede öncelikli tercih nedeni olarak patent, proje ve sanayi işbirliği şartı koyan ilk Türk üniversitesi Gazi Üniversitesi oldu" dedi.

Üniversitelerin girişimcilik alanında sertifika programı başlatmasını ve yürütmesini teşvik için başlatılan TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Destek programından yararlanan 14 üniversiteden biri olduklarını ifade eden Büyükberber, desteğin üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Haber7

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri