Üniversitelere 10 yılda 390 milyonluk destek

Üniversitelerin teknoloji transfer ofislerine 1'er milyonluk destek verilecek. Projeye ilk etapta 39 üniversiteden başvuru yapıldı. 10 yıl boyunca verilecek desteğin toplamı 390 milyon lirayı bulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK aracılığıyla, üniversitelerdeki bilimsel çalışmaların sanayiyle buluşmasını sağlamak amacıyla 10 yıl boyunca teknoloji transfer ofislerine 1'er milyon lira destek vereceklerini bildirdi. TÜBİTAK Başkanlık Binası'nda düzenlenen '1513 Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destek Programı' imza töreninin açılışında konuşan Bakan Ergün, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en kritik rol oynayacak kurumların başında üniversitelerin geldiğini belirtti. Ergün, 'Üniversitelerimiz, bir yandan kendileri dünya sıralamalarında üst sıralara tırmanırken diğer yandan hayata ait tüm alanların da yükselmesine zemin hazırlayacaklar' dedi.

10 SÖZLEŞME İMZALANDI

Bakan Ergün, bugün gerçekleştiren destek programıyla üniversite-sanayi işbirliği alanında çok önemli bir adım daha atıldığını ifade ederek, şunları söyledi: 'TÜBİTAK aracılığıyla, üniversitelerdeki bilimsel çalışmaların sanayiyle buluşmasını sağlamak amacıyla 10 yıl boyunca teknoloji transfer ofislerine 1'er milyon lira destek vereceğiz. 10 yıl boyunca bu destek sürecek. Ancak her yıl teknoloji transfer ofislerinin performansına bakacağız. Belki de ilerde desteğe ihtiyaçları kalmayacak.' Programa ilk etapta 39 üniversiteden başvuru geldi. Bütün başvuruların değerlendirilmesi halinde 10 yılda 390 milyon liralık destek verilecek. Bu yıl, Boğaziçi, Ege, Gazi, Hacettepe, Koç, ODTÜ, Özyeğin, Sabancı, Selçuk ve Yıldız Teknik üniversitelerindeki teknoloji transfer ofisleri desteklenecek.

ÜNİVERSİTELER BAŞROL OYUNCUSU

Ergün, 10 üniversitemizde kurulu ofislere verilecek destekle bu önemli birimleri, çok daha etkin yapılara dönüştüreceklerine vurgu yaparak, üniversitelerin, ülkenin kalkınmasında, hedeflere varmada yardımcı eleman değil, başrol oyuncusu olduklarını, halayda mendili onların sallayacağını söyledi. Üniversiteleri bu başrole uygun özelliklerle buluşturmak, üniversite sanayi işbirliğini artırmak amacıyla bu adımları attıklarını ifade eden Ergün, 'Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında bu tür çalışmaların büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bundan sonra da üniversitelerimizi ve üniversite-sanayi işbirliğini desteklemeye, geliştirmeye ve buna benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.

Yeni Şafak

Eğitim Haberleri