Üsküdar Üniversitesi mezuniyet töreninde Gazze damgası

Bu yılki törene Filistin ve Gazze olayları damgasını vurdu. “Susmayacağız, Yaşasın Zalimler için Cehennem”, “Filistin bu sene mezun vermedi” pankartları ile Filistin bayrakları ve Filistin kefiyeleri dikkat çekti

Üsküdar Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreniyle 11’inci dönem mezunlarını uğurladı. Bu yılki törene Filistin ve Gazze olayları damgasını vurdu. “Susmayacağız, Yaşasın Zalimler için Cehennem”, “Filistin bu sene mezun vermedi” pankartları ile Filistin bayrakları ve Filistin kefiyeleri dikkat çekti.

KURULDUĞUMUZDAN BERİ KALİTEYİ HEDEF ALDIK

Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "ÜÜ olarak bizim üzerinde durmaya çalıştığımız en önemli şey; küresel rekabet içerisinde, küresel üniversiteler arasında iyi bir yerde olmak. Bunun da en önemli ölçüsü kalite. Bu nedenle üniversite olarak biz kurulduğumuzdan beri kaliteyi hedef aldık. Kalitenin en öneli yöntemlerinden birisi de ölçülebilir olması. Ölçemediğimiz şeyi üretemiyoruz. Eleştiriyi armağan olarak görüyoruz. Bize gelen geri bildirimlerin hepsini kendimizi geliştirmek için fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2024 sonuçlarına göre, başvuruda bulunulan 17 etiketin tamamının alındığını kaydeden Tarhan, Türkiye’de 17 etiketi alabilen 2 vakıf üniversitesinden birisi olduklarını da söyledi.

SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE YAPILAN SOYKIRIM VAR, ZULÜM VAR

Anne babalara da seslenen Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Biz de onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Mezuniyetimize hüzün katan bir olay yaşanıyor. Filistin olayı biliyorsunuz. Gazze olayları... 75 yıl önce başlayan nekbe var. Sistematik bir şekilde yapılan soykırım var, zulüm var.” şeklinde konuştu.

Üniversite Senatosunun bu zulme karşı bir manifesto yayımladığını ve şimdiye kadar 400 bine yakın imza toplandığını söyleyen Prof. Dr. Tarhan, Kazakistan’da bir üniversite ile manifestonun imzalandığını, bu imzaları BM’ye götürmek istediklerini anlattı.

Prof. Dr. Tarhan, “Orada zulme uğrayan inanlara karşı içimiz acıyor, üzülüyoruz, ama bir şey yapamıyoruz. Büyük bir zalimlik, büyük bir haksızlık var Gazze’de. Evet bu yıl Filistin mezun vermedi. İnsanlık sınıfta kaldı. Onun için ‘Yaşasın zalimler için cehennem’ diyoruz.” sözleri salondan alkış aldı.

Törende konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, "Mücadele şimdi başlıyor. Bu zamana kadar üniversitemizde öğrendiğiniz bilgileri, yaptığınız birikimi şimdi artık hayata dönüştürmenin zamanı. Bundan sonra hayat sizi içine alacak ve siz artık hayata değer katmaya başlayacaksınız. Bundan sonra sizden değer bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

FİLİSTİNLİ YUSUF ASALİYE: CEHENNEME ÇEVRİLMİŞ GAZZE'DEN OKUMAYA GELDİM

Törende Filistinli öğrenciler kürsüye çıkarak, ülkelerinde yaşananları anlattı. Bu sırada kürsüde üzerinde Türkiye ve Filistin bayraklarının ve “Susmayacağız, Yaşasın Zalimler için Cehennem” yazılı pankart açıldı. “Yaşasın Gazze, Yaşasın Filistin, Yaşasın Türkiye, Zalimler için cehennem” şeklinde sloganlar da atıldı.

Filistinli mezun öğrenci Yusuf Asaliye, Gazze'deki soykırıma dikkat çekti.

Türkiye’ye, beş yıl önce, okumak ve insanlığa faydalı olmak için geldiğini belirten Asaliye, "tüm dünyanın gözü önünde yakılıp yıkılan, vahşice çoluk-çocuk demeden insanların katledildiği ve asrın en büyük soykırımın uygulandığı, cehenneme çevrilmiş Gazze'den okumaya gelmiştim. Benim gibi bu üniversitede okuyan yüzlerce Filistinli öğrenci bulunmaktadır. Ne yazık ki, Gazze'deki savaş ve çatışmalar nedeniyle en başta babam olmak üzere 200'den fazla akrabamı ve birçok yakın arkadaşlarımızı kaybettik. Bu acımasız savaş, sadece sevdiklerimizi değil, aynı zamanda evlerimizi, hayatımızı ve tüm geleceğimizi de elimizden aldı. Binlerce Filistinli gibi benim de kardeşlerim şu anda katil İsrail zindanlarında hapsedilmiş ve akıl almaz işkenceler görüyorlar. Onların hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz ve bu içimizi çok acıtıyor" dedi.

TÜRKİYE'DE OKUMAK BİZE UMUT VERDİ, GÜÇ VERDİ

Asaliye sözlerine şöyle devam etti:

"Mezuniyetimizi kutladığımız şu anda, Gazze'deki üniversitelerden mezun olacak binlerce öğrenciyi düşünüyorum. Savaş nedeniyle her şeylerini kaybettiler. İsrail’in yaptığı katliamlar nedeniyle Gazze'de binlerce öğrenci şehit oldu. Terörist İsrail, hastane ve okullarımız dahil her şeyimizi bombaladılar. Savaş sadece binalarımızı değil, hayallerimizi ve geleceklerimizi de yok etti. Bu zor zamanlarda Türkiye'de okumak bize umut verdi, güç verdi. Üsküdar Üniversitesi'nde okurken, Türk halkı ile üniversitemizde başta yönetici ve hocalarımız olmak üzere herkesin desteği bizleri ayakta tuttu. Özellikle, Türk öğrenci arkadaşlarımızın bizlere gösterdikleri sevgi ve destekleri bunda büyük bir rol oynadı."

Asaliye konuşmasını, "yaşasın Gazze! Yaşasın Filistin! Yaşasın Türkiye! Yaşasın Zalimler İçin Cehennem" sözleriyle sonlandırdı.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri