Ömer Özcan’ın haberi
RİSALEHABER - Prof. Dr. İbrahim Canan altı sene önce bugün 14 Ekim 2009 tarihinde elim bir trafik kazasında vefat etmişti. İbrahim Canan hocamızı rahmet dualarıyla anıyoruz…
Prof. Dr. İbrahim Canan, Konya’nın Ermenek ilçesinin Karapınar köyünde, 1940 yılında doğmuştur. Talebimiz üzerine Üstad Bediüzzaman Hazretleri’yle alakalı hatıralarını 5 Haziran 2009 tarihinde anlatmış ve kamera ile kaydetmemize izin vermişti. İbrahim Canan hocamız bu görüşmemizden 4 ay sonra bir hizmet dönüşünde geçirdiği trafik kazasında vefat etti. Rahmet dualarımız İbrahim ağabeyle…
İbrahim Canan, Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin Tarihçe-i Hayat kitabının son sayfalarında neşredilen fotoğrafı çeken ağabeyimizdir. Fotoğrafı çektiği sırada henüz 19 yaşındadır.
Vefat yıl dönümü münasebetiyle İbrahim Canan’dan kısa bir hatıra:
Zübeyir gibi kabul ediyorum
Üstad’ımız Bediüzzaman Hazretleri 1959 yılında Ankara’ya gelmişti. Bahçelievler-Emek Mahallesi’nde Üstad’a bir yer tutuldu ve döşendi. Hatta Üstad gelmeden bir gece önce orada kaldım ben. Said Özdemir Ağabey tutmuştu evi.
Biz Üstad’ı karşılamak için Kızılcahamam yolunda Ankara’ya girişte beklemeye başladık. Polisler de haber almış, onlar da bekliyordu. Arabanın dışına çıktığımız için bizi fark ettiler, tanıdılar ve durdular. Ayaküstü bir iki konuşuldu. Hüsnü Ağabey şofördü. Sonra bir gazladı ki bizim araba onun yanında yaya kaldı. Polislerin arabası da yaya kaldı, onlar da yetişemediler. Sonradan anlattılar bana. Orada Üstad: “Bu kimdir?” diye beni sormuş. “Zübeyir’in hemşerisi Ermenekli İbrahim” demişler. “Onu Zübeyir gibi kabul ediyorum” demiş. Yalnız Üstad, o sırada, Emek Mahallesi’nde tutulan eve değil de otele indi. Ulus’taki Beyrut Palas Oteli’ne… Otelde Üstad’la görüşmek için adeta kuyruğa girdik. Yalnız çok gelen giden vardı. Polis de çok baskı yapıyordu. Bize sıra gelmeden Üstad ayrıldı. Polisler zorladı ve emniyetin baskısıyla bu ziyaret kısa sürdü. (Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-4)