Kredi kartı numaranızın peşindeki sahtekarlar, WhatsApp'tan mesaj göndererek bilgilerinize ulaşmayı amaçlıyor.
Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Whatsapp, oldukça basit ve sıradan bir mesajlaşma uygulaması olmasına rağmen dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olma ünvanına sahip. Facebook tarafından satın alınmasından sonra kullanıcılar için güvenli bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkan Whatsapp'ın ilginç bir hatası araştırmacılar tarafından keşfedildi. Indrajeet Bhuyan isimli araştırmacının başında bulunduğubir araştırma ekibi, mesajlaşma uygulamasının nasıl çalıştığını ve ne gibi işlemleri yerine getirebildiğini araştırıyordu. Bu araştırma sırasında Whatsapp'ın sınırlarını zorlamaya karar veren Indrajeet Bhuyan, mesajlaşma uygulamasının çok uzun emoji mesajlarının kullanımı nedeniyle çöktüğünü keşfetti.
Whatsapp'ın bu sorunu, önceden birkaç kullanıcı tarafından belirtilmişti ancak resmi bir bilgi olmaması nedeniyle bu sorun her zaman göz ardı edilmişti (sonuçta yaşanan bu sorun telefon markasına, modeline, işletim sistemine ve kullanıcıya göre değişiklikler gösterebilir). Farklı marka ve model telefonlar kullanarak uzun emoji mesajları gönderen araştırmacı, sorunun varlığını doğrulayabildi. Bu sorunun bazı telefonlarda mesaj gönderilmeden önce gerçekleştiğini ve uygulamanın çökmesine yol açtığını belirten Indrajeet Bhuyan, Whatsapp Web üzerinden Whatsapp'ın mobil sürümünü kullanan birine en az 5000 emojili bir mesaj göndermenin de sorunu tetiklediğini vurguladı. Whatsapp'ın yaşadığı bu çökme sorunu, bazı kullanıcıların telefonlarındaki konuşma geçmişinin silinmesine yol açıyor ve hatta telefonlar aynı konuşmayı açamayacak kadar çok donabiliyor. Bu gibi durumlarda Whatsapp Web'e giriş yaparak telefonunuzdaki konuşmayı silebileceğinizi belirten Indrajeet Bhuyan, paylaştığı bu çözüm yöntemiyle birlikte uygulamanın bu kadar çok emojiyi aynı anda işleme alamadığını belirtti.
İlerleyen araştırmalarla birlikte Whatsapp'ta yaşanan bu sorunun sadece Android kullanıcılarını etkilediği keşfedildi. Aynı zamanda 6000 karakter sınırı bulunan uygulama, kullanıcılarının uzun mesajlar yazabilmesini sağlıyor ancak bu sınır hiçbir şekilde uygulamayı çökertebilecek mesajları engelleyen bir koruma sistemiyle birlikte desteklenmemiş. Bundan dolayı karakter sınırının tamamı dolmadan uygulama çökebiliyor. Böyle bir sorunun başka kişilere karşı kullanılabilmesi mümkün ancak kim konuştuğu kişiyle yaptığı konuşmanın karşıdaki kişi tarafından görülmemesini ister bilmiyorum.
(webtekno)