Dursun Kabaktepe'nin haberi
Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bu ülkede Bediüzzaman Said Nursi’nin yanında anlaşılamayan diğer isimin de Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyledi. Vakkasoğlu, “Bediüzzaman’ın başına gelenler Mehmet Akif Ersoy’un da başına gelmiştir. Bu faciayı bizim milletimizden başka yaşayan bir başka millet yoktur. Bu içinizden çıkmış bir büyüğü kabul etmeme, geçmişini taşlama bir ilkelliği ve vefasızlığıdır” dedi.
BAŞKASININ GÜNAHINA AĞLAYAN ADAM
Vehbi Vakkasoğlu, Moral FM’de Oktay Mahşer’in sunduğu Basında Bugün programına katılarak son günlerde Türkiye gündemine bomba gibi düşen Hür Adam filmini, Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili çalışmalarını ve Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Vakkasoğlu, Bediüzzaman’ı “Başkasının günahına ağlayan adam” olarak tanımladığını ifade ederek “Yıllarca her türlü baskıya ve zorlamaya karşı bu gerçeğin üstünü kapatamadılar. Hür Adam filmi ise Bediüzzaman’ın kitaplarını okumayan ve onu bilmeyen çevreler için bir başlangıçtır. Yalnız sinemasında gösterimini kabul etmeyen bir kesim şunu gösterdi ki; bu memlekette hala kamplaşma taraftarı olan azgın bir çekirdek var. Farklı düşüncelere sahip olabilirsiniz ama yasak olmamalıdır.” diye konuştu.
BEDİÜZZAMAN’IN İSMİNİ KULLANAMADIM
Vakkasoğlu, insanların önyargıları yüzünden yıllarca Bediüzzaman Said Nursi’nin sözlerini birçok toplantı ve konferansta isim vermeden kullandığını belirtti. Vakkasoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ben birçok konferansa ve semire katılıyorum. Ama çoğu zaman bu millete reçete olacak sözleri Bediüzzaman’dan kullandım. Gittiğim yerlerde birçok akademisyen açıklamaları çok beğendi. Notlar aldı. Dikkatle kimin olduğunu sordu. Bende önyargılı olduklarını bildiğim için Batı dünyasından farklı farklı isimler kullandım. Cicero ve Jan Jak Russo gibi isimleri söyledim.”
NEDEN “AMMA ZOTTİRİK BİR YAZARMIŞ” DENİLDİ
“Bediüzzaman’da ‘Yazdığım imani eserlerde bakıp Allah derlerse hepsine hakkımı helal ediyorum’ diyen bir yürek var. Ama karşı tarafta aynı yürek yok. Bu zatın vefatının üzerinden 50 sene geçti. Artık el insaf. “ ifadesini kullanan Vakkasoğlu, insanların önyargıları ile ilgili başından geçen ilginç bir anısını şöyle anlattı: “Uçak yolculuğu yapıyordum. Elimde Bediüzzaman’la ilgili “Başkasının Günahına Ağlayan Adam” isimli kitabın çalışması vardı. Onu gördü. Halla hala kimmiş bu adam yahu, dedi. Bir kitap çalışması olduğunu söyleyince yazarının ben olduğunu bilmeden “Amma zottirik bir yazarmış kardeş. Günah mı kaldı yahu. Hem de kendi günahına değil de başkasının günahına ağlayan bir adam mı varmış!” ifadesini kullandı. Tabii bu sözler üzerine biraz sarsıldım. Daha sonra kitabı ona verdim. Okudu bir hafta sonra gerçekten etkilendiğini, Bediüzzaman’ı yıllarca taşladığını, hata yaptığını ama bundan sonra ne yapabileceğini sordu. Beden en azından 100 tane alın da etrafınıza dağıtın ve onlarda Bediüzzaman’ı tanısın, dedim. O da o kadarı çok fazla çevrem henüz bunu kaldırmaz, dedi.
Moralhaber.net