Hükümet'in aylardır üzerinde çalıştığı ve bir süre önce yürürlüğe koyduğu Vergi Borçlarının Yapılandırılması düzenlemesine başvurular devam ediyor. Daha önce 31 Ekim 2016 olarak açıklanan son tarih değişti ve uzatıldı. Henüz Vergi Borcunun nasıl yapılandırılacağını ve düzenlemenin neleri kapsadığını bilmeyen pek çok kişi bulunuyor. Biz de başvuru süresi uzatılmışken Vergi Borcu Yapılandırma'nın detaylarını sizler için inceledik.
Vergi Borcu Yapılandırma için başvurular 31 Ekim 2016'dan 25 Kasım 2016 Cuma tarihine kadar uzatıldı. Bu uzatma kararı henüz Vergi Borcu yapılandırması için başvurmamış binlerce kişiyi sevindirdi. Şimdi pek çok kişi Vergi Borcu yapılandırma detaylarını merak ediyor.
Hangi Borçlar Yapılandırılabilir?
Vergi Borcu Yapılandırma düzenlemesinden; her türlü vergi ve ceza borcu olanlar, gecikme faizleri ve zamlardan etkilenen, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücretleri, RTÜK idare para cezaları, Kredi ve Burs Borcu, SGK ve Belediye borcu bulunanlar yararlanabilecek.
Vergi Borcu nasıl öğrenilir?
Vergi Borcunuzun olup olmadığını gib.gov.tr'den veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamalarından T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanınızın seri numarası, Anne-Baba-Eş veya Çocuğunuzun T.C. Kimlik Numarası veya Annenizin kızlık soy adını gereken boşluklara yazarak öğrenebilirsiniz.
Hangi yıldan kalan borçlar ödenebilir?
30 Haziran 2016 ve öncesi tüm borçlarınız yapılandırma kapsamındadır.
Vergi Borcu nereye ödenebilir?
Eğer bir vergi borcunuz varsa, borcunuzun olduğu kuruma ödeme yapmalısınız. Emlak vergisi, Çevre Tüketim vergisi gibi borçlarınızı Belediye'nin ilgili bölümlerinden, SGK borçlarınızın bulunduğunuz ilçedeki SGK şubelerinden, Kredi ve Yurtlar Kurumu borcunuzu KYK'nın bölge şubelerinden ödeyebilirsiniz.
Ödemeler peşin veya taksitlendirme yolu ile yapılabilir.
Ödemelerinizi 1 veya 2 seferden fazla aksatmayın. Aksi halde yapılandırma hakkınız kaybolacaktır. Ödemeleri en fazla 12 taksit ile yapılandırabilirsiniz.
Risalehaber.com