Viyana'da Said Nursi filmine şaşırtan ilgi

Bu rakama ulaşılması Avusturyalı salon yönetimi tarafından büyük başarı olarak nitelendi

İbrahim Yaray'ın haberi:

RisaleHaber-Viyana

Allah'ın Sadık Kulu filmi Avusturya'da bütün Avrupa'da olduğu gibi gösterime Aralık ortasında girdi. 3. haftasını dolduran filmi Viyana'da yaklaşık 4 bin kişi seyretti. Viyana'da sadece iki salonda izlenebilmesine rağmen bu rakama ulaşılması Avusturyalı salon yönetimi tarafından büyük başarı olarak nitelendi. Görüştüğümüz Gasometer AVM sinema yönetimi neredeyse hiçbir filmin ikinci haftasında ilk hafta ulaştığı seyirci rakamına ulaşamadığını, bu filmin ise ikinci haftasında ilk haftadan daha fazla izlenilmesini ve de yabancı bir film olmasına karşılık Almanca dilindeki filmler ve Amerikan filmleri ile rekabet halinde olmasını çok büyük başarı olarak niteledi.

Bu film Hür Adam filmini tamamladı

Film hakkında değişik yorumlar yapıldı. Bunlardan bir kaçı şu şekilde:
2011 yılı Hür Adam filmiyle bu alanda bir ilkin gerçekleştirildiği bir yıl oldu. Allah'ın Sadık Kulu filmi ise Hür Adam filminin açtığı yolda Hür Adam'ın yeterince ulaşamadığı gişe rakamına ulaşarak açığı kapatmış oldu. Böylece iki Said Nursi filmi de ilk onda yerlerini almış oldular. Hür Adam filmi belki de daha içe yönelik, uzun metrajlı, yakın tarihi bilmeyenler için biraz dağınık iken ve de uzun tartışmalara yol açarken, Allah'ın Sadık Kulu filmi daha geniş kitleye hitap edebilen, animasyon olması hasebiyle çocukların ilgisini daha çok çekebilen bir film olarak Hür Adam filmini tamamladı.
Şamlı Hafız Tevfik'in eşi Zehra annenin vefatı sahnesinde gözyaşları tutulamazken, Saniye ve diğer çocuklar herkesi tebessüme getirdi. Hasılı Barla hayatında yaşanan zorluklar ve İslam uğruna feda edilen ömürler güzel bir şekilde perdeye yansıtıldı.

Viyana'da Allah'ın Sadık Kulu filmine özel çalışma

Avusturya Nur Cemaati, Anadolu Kültür Merkezi, Divan Kitabevi, Zaman ve Yeni Hareket gazeteleri Allah'ın Sadık Kulu filmi için özel çalışmalarda bulundular. Hür Adam filminde olduğu gibi bu filme de her türlü desteği vermek için çalışmalar yapıldı. Ortak hazırlanan, her kurum ve kuruluşun kendi adına bastırdığı filme özel indirim kuponları Viyana'nın her tarafında dağıtıldı. Özellikle Türklerin yoğun olarak bulunduğu alış-veriş merkezleri, market ve camiilerde dağıtılan indirim kuponları toplamda 40 bin adet basılıp dağıtıldı. Yerel gazeteler sayfalarında özel haber yaparlarken Viyana yayını yapan Türk televizyon kanalları da filmin fragmanını yayınladılar. Başta viyananur.at sitesi olmak üzere onlarca internet sitesi hem kuponları, hem de film hakkında bilgileri yayınladılar. Avusturya Nur Cemaati filmin gösterimde olduğu Gasometer sinema salonunda Avusturya'nın en büyük kapasite ve perdeli olan 530 kişilik salonu kapatıp, özel bir seyir imkanı sağladı. Ayrıca bu özel seans çıkışı seyircilere kuru pasta ve içecek ikramında bulunuldu. Phönix eğitim kurumları başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumları, cami cemaatleri ve Viyana dışı çeşitli bölgelerden gruplar halinde filmi izlemeye gelenler oldu.

Bediüzzaman Kitap Standı

3 hafta boyunca salonda hazır bulundurulan Bediüzzaman Said Nursi özel kitap standı ise büyük ilgi ile karşılandı. Özellikle gayr-ı müslimlerin büyük ilgisini çeken standda ilgililere yüzlerce almanca Risale-i Nurlar hediye edildi. Almanca Kur'an Mealine aşırı ilgi gösterilen kitap standında özellikle Risale-i Nurlar ve Allah'ın Sadık Kulu filminin kahramanı olarak tanıtılan Bediüzzaman Said Nursi'nin hakkında yazılmış kitaplar hazır tutuldu.

Film üçüncü haftasında Avrupa'da olduğu gibi Viyana'da da gösterime devam ediyor. Bundan sonra ilgiye bağlı olarak filmin gösterimi uzatılacak. Filmin Viyana'da beş bin kişilik izleyici rakamını geçeceği tahmin ediliyor.

www.RisaleHaber.com

Bediüzzaman Haberleri