YGS için günde 600 soru şart

Türkiye Öğrenci Takip Merkezi Müdürü Veysel Aras, Türkiye'deki başarı sıralamasının yükseltilmesi için sınav uzmanlarınca öğrencilere düzenli seminerlerin verilmesi gerektiğini söyledi.

YGS öğrencileri için şu anki temponun asla düşürülmemesi gerektiğini ifade eden Aras,velilerin de bilinçlendirilmeleri gerektiğini açıkladı.

İki ay sonra yapılacak olan YGS için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Veysel Aras, velilere de uyarılarda bulundu. Öğrencilerin kesinlikle şu an girdikleri maratonu bozmamaları gerektiğini ifade eden Aras, düzenli soru çözmeleri gerektiğini anlattı.
Günlük 600 sorunun altına düşmemelerinin önemini anlatan Aras, “Düzenli olarak ders çalışmalı ve konuların üzerine gitmeleri lazım. Bir konuyu öğrenmeleri için adeta onunla savaşmalılar. Matematik, fizik, kimya ve biyoloji bunlar özel destek isteyen derslerdir. Öğrencilerimiz o destekleri de bulamıyorlarsa, sorularını gösteremiyorsa, o konunun üzerine gitmesi gerekiyor. Çözümlü soru bankalarından çalışmaları önemlidir. Sınav maratonunu bozmamaları ve sınava kadar da dört dörtlük çalışmaları gerekiyor. Bu Van'ımız içinde daha iyi olur, çünkü ilimizin ortalaması son sıralarda, bunu üst sıralara çekmek içinde öğrencilerimiz düzenli bir şekilde ders çalışmalılar. Fizik veya tıpa hazırlanan bir öğrencinin mutlaka konu eksikleri vardır. O konu eksiklerini kendisi yapamayabilir. Bunun için bizim kurumumuza gelerek orada bu eksikliklerini tamamlayabilir. Mesela kimyada organik kimya diye bir konu vardır. O konu dünyanın en zor ve uzun konusudur. Her öğrencinin baş belasıdır. Her öğrencinin korktuğu bir konudur. Bunu kendi başına halledemiyorsa, ya bizden ya da başka yerlerden ek bir destek alması gerekiyor ki o destek de onun önünü açsın ve soru sayısı artsın" dedi.

Veliler baskı yapmasın

Velilerin öğrencilerin üzerine gitmemeleri gerektiğini de ifade eden Veysel Aras, “Baskı ortamı oluşturmamalılar. Başka öğrencilerle karşılaştırmamalılar. Bu tür yaklaşımlar hem psikolojik hem bilimsel hem de toplumsal olarak yanlış bir şeydir. Bu tutumdan uzak durmalılar. Öğrenciye psikolojik baskı oluşturmamalılar. Öğrenciye yaklaşmaları gayet güzel ve kazanmasa dahi öğrencinin arkasında durmalılar. Çünkü aksi durumda öğrenci yalnızlık psikolojisine giriyor ve bu onu daha da çok çıkmaza götürüyor" ifadelerini kullandı.

Van'daki öğrenciler için bilinçlendirici seminerler düzenlenmeli

Van'ın Türkiye başarı ortalamasında üst seviyelere çıkması için önerilerde bulunan Veysel Aras, “Bu başarı ortalamasının yükseltilmesinin tek yolu öğrencilere seminerler düzenlenmeli. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda gerekli çalışmalar yaparak ya da bizlere imkan oluşturarak bu seminerlerin düzenlenmesine katkıda bulunabilir. Valilikte bu konuda destek verebilir. Batıda kendini geliştirmiş sınav uzmanlarını getirerek, öğrencilerin bilinçlenmesi için bu tür seminerler düzenlemeliyiz. Bu tür etkinliklerin öğrencilere çok faydası olacaktır. Yani bir öğrenci tıp fakültesini kazanacağını bilmesi gerekiyor, Van'ın sorunu bu. Bir öğrenci hangi mesleği yapacaksa onu bilmeli. Bizim toplumumuz düz mantık ile ilerliyor. 'Hemen öğretmen olayım kurtulayım' öyle bir şey yok. Meslek demek, o meslekte kendini geliştirmek demektir, uzmanlaşmak demektir, yaptığın işi sevmek demektir, meslek budur" şeklinde konuştu.

IHA


 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri