YGS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı başvuru süreci başladı. Adaylar, LYS başvurularını 4-17 Nisan tarihleri arasında yapacak.
Sonucu öğrenmek için TIKLAYINIZ
2017 YGS puan hesaplama
YGS Puan Hesaplama Robotu ekranı sınavın ardından öğrenciler tarafından aranmaya başlanacak. YGS hesaplama nasıl yapılır haberimizden yararlanabilirsiniz. YGS sınavı milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleşti. ÖSYM’den de YGS sınavı hakkında açıklama geldi, soru ve cevaplar açıklandı.
2017 YGS puan hesaplama robotu ekranı | YGS hesaplama nasıl yapılır ?
yanlışları girerek öğrenebilirsiniz. En doğru hesaplama yapan YGS puan hesaplama ekranı burada. Uzmanlar 2017 YGS’de çıkan soruları yorumladı. Sınavın belirleyicisinin matematik olacağını söyleyen eğitimciler, geometri soru sayılarının değişmesinin öğrencileri zorlayan unsurlar olduğunu belirttiler. Türkçe’de ise kolay soruların yer aldığını ifade etti.
YGS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?
YGS sınavında verilen 4 yanlış cevap 1 doğru cevabın yok sayılmasına neden oluyor. Yani YGS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soruluyor. Bu testlerden alınan puanların ortalaması hesaplanıp bu sayede de standart sapması bulunuyor. Elde edilen ortalama ve standart sapma kullanılarak ortalama 50, standart sapma 10 puan olarak değerlendiriliyor. Bunun sonucunda da standart puan hesaplanıyor.
ÖSYM tarafından üniversite tercihi yapacak adayların YGS, LYS puanları ve AOBP toplamı ile öğrencilerin üniversite taban puanları oluşacak. 12 Mart 2017 günü yapılan YGS için öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Peki YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre, 28 Mart 2017 günü YGS sonuçları açıklanacak.
YGS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler için bu tarih oldukça önemli. Çünkü adaylar elde ettikleri puanlarına göre, tercih döneminde tercih işlemlerini gerçekleştirecek.
YGS puan hesaplama
YGS’de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek.
Ardından son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.
Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Daha sonra hesaplanan standart puanlar ve ÖSYS kılavuzu Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacak.
AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacak.
YGS puan hesaplama robotu ekranı sınavın ardından öğrenciler tarafından aranmaya başlanacak. YGS hesaplama nasıl yapılır haberimizden yararlanabilirsiniz. YGS sınavı milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleşti. ÖSYM’den de YGS sınavı hakkında açıklama geldi, soru ve cevaplar açıklandı.
aa