Yüzünde bir sahabe nuru vardı

Ziya Arun’un, Emirdağ Lâhikasının ikinci kısmında diğer ağabeylerle beraber adı geçmektedir

Risale Haber-Haber Merkezi

1926 Konya-Beyşehir doğumlu Yusuf Ziya Arun’un, Emirdağ Lâhikasının ikinci kısmında diğer ağabeylerle beraber adı geçmektedir. Zübeyir, Ziya; Sungur, Ziya gibi… Aynı kitapta Yusuf Ziya Arun imzalı “Devlet Bakanlığına” diye bir de müstakil mektubu vardır.
Merhum Ziya Arun ağabeye, 30 yaşlarında iken, karakolda işkence edilerek beynine elektroşok uygulanır ve beyni hasar görür. Bu zalimane işkenceden sonra Ziya ağabey, çok ağır ve uzun bir rahatsızlık dönemi geçirir ve 5 Mayıs 1997 tarihinde ebedi âleme hicret eder. Yusuf Ziya Arun’un hazin hayat hikâyesi “Ağabeyler Anlatıyor-4” kitabından okunabilir. Kendisini vefatının 14. yılında rahmetle anıyoruz…

Ömer Özcan 

***

ZİYA NUR BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ YÜZÜNDE BİR SAHABE NURU VARDI
 
Kemal Ural anlatıyor: “1952’de askerde iken yaşanmış bir hatıramı, Kirazlı Mescit’e hafızamı yöneltip anlatmak istiyorum;
“Kirazlı Mescit… Binbir hatıranın imzasını taşıyan unutulmaz tarihi mekân. Orayı ziyaret arzumdan daha tabii ne olabilir. Sokakta armut satan satıcıyı görünce bir miktar alıyorum, manevi evime gidiyorum diye. Medrese’de Ziya Arun var. Beni çok etkileyen bir sima olmuştu o. Yüzünde bir sahabe nuru vardı. Bakınca başka bir gezegenden gelmiş sanırdınız onu. Biraz sohbetten sonra ayrılmak üzere iken, normal bir şeymiş gibi, tutuşturuyordu armut paketini ellerime. Sanki hediyeyi o veriyordu bana. Şaşırıp kalmıştım. Direnmeye imkân yok. Kabul görmüyordu hediyem. Ve ben dersimi almış, ameliyattan yeni çıkmış, perişan ve yaralı, şifası çok sonra gelecek bir hasta gibi ayrılmıştım oradan…” (Ağabeyler Anlatıyor-4 sayfa 356)

Güncel Haberleri