Nurun Bekçilerinden: Zülküf Yıldırım

Zafer KARLI

Bu sıkıntılı zamanda “herbiri yüz adam kadar ehemmiyetli olan hakikî mücahid kardeşlerle görüşmek ve akd-i uhuvvet etmek, kuvvet vermek ve almak ve teselli etmek ve müteselli olmak ve hakiki bir tesanüdle kudsî hizmete sebatkârâne devam etmek ve güzel seciyelerinden istifade etmek” için gelip geçmiş veya hali hazırda hayatta olan ağabey ve kardeşlerimizin gayretlerinden bahsedip müşevvik olmak istiyoruz.

Hayatta olup olanca meşguliyetine rağmen sadakat ve metanetle Risale-i Nur ile Kur’an’a hizmet eden mümtaz bir nur talebesidir Zülküf Yıldırım. Öyle ki Münazarat’ta geçen “Sivrisinek tantanasını kesse, balarısı demdemesini bozsa, sizin şevkiniz hiç bozulmasın, hiç teessüf etmeyiniz” cümlesini her okuduğumda hizmet heyecanı ve enerjisi ile aklıma gelen hayattaki Nur Talebelerinden birisidir.

Ruba Vakfı aracılığı ile kendisi ile tanıştığım Zülküf Ağabeyin her türlü durumda “hakkın hatırını âli” tutması takdire şayan bir meziyeti olarak karşıma çıktı. Bunun yanı sıra fıtri feraseti ve Risale-i Nur gözüyle hadisata bakan basireti ise gıpta ettiğim özelliklerindendir.

Günlük evrad ve şahsi okumalarını ihmal etmemesi ve tüm meşguliyetine rağmen derslere devam etmesi ile kendime örnek aldığım Zülküf Ağabeyim benim için daima bir müşevvik olmuştur.

Bu asrın İslamiyet’e hizmet etme yöntemlerinden en önemlisi imana dair meselelerin açığa kavuşturulmasıdır ki bunu da Risale-i Nur Külliyatı harika bir surette yerine getirmektedir. Zülküf Ağabeyi işte bu hakikati idrak edip teslim olmuş birisi olarak tanıdım.

Onun hayatının her alanında iktisat ve istiğna düsturlarına azami ehemmiyet verdiği tanıyanlarca bilinen bir gerçektir. Takva ve amel-i salih çizgisinde hareket etmeyi hayatının en temel meselesi edinmiştir. Şartlar ne kadar değişirse değişsin “merhamet ve şefkat” duygusunu yitirmediğini gözlemlediğimde kendisine olan hayranlığım daha da artmıştır.

Kur’an-ı Kerim ile lafzen ve ilmen meşguliyeti simasına yansımış kıraati ve tilaveti ile hafızları kıskandıracak bir hal kesbetmiştir. Görgü ve nezaketi ile de Müslümana yakışır bir zarafete sahiptir.

İçinde bulunduğumuz ahirzamanda ve fitnelerin kuşattığı bu şartlarda hak ve hakikate sadık, metanetli, muhlis, gayretli, sarsılmaz ve ahireti bırakıp dünyaya dönmeyecek Nur Talebelerinden olduğuna tüm kalbimle inandığım Zülküf Yıldırım Ağabeyimin kabre erkanlardan bir Nur Talebesi olarak girmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederim.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.