Soykırımcı israil, Batı Şeria'daki Filistinlileri de göçe zorlamaya başladı

Soykırımcı israil, Batı Şeria'daki Filistinlileri de göçe zorlamaya başladı

Filistinliler, katiller sürüsü israil ordusunun baskınlarıyla işgal altındaki Batı Şeria'da halkı "göç etmeye mecbur bırakacak bir şekilde yaşanması mümkün olmayan bir ortam oluşturarak, Filistin toplumunu yeniden yapılandırmaya" çalıştığını belirtiyor

Aralarında yerel yöneticilerin de bulunduğu Filistinliler, topraklarını gasbeden İsrailliler ile İsrail ordusunun "rol değiştirerek" İsrail'in Filistin halkı üzerindeki "planını" hayata geçirmek için çalıştığı görüşünü paylaşıyor.

İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'yı "ilhak etmeye hazırlık" çerçevesinde huzursuz bir ortam oluşturduğunu belirten Filistinliler, İsrail ordusunun bölgedeki saldırılarını artırdığını ve İsrailli bakanların birçok kez Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

İSRAİL'İN İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA PLANI

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Mueyyed Şaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı sağcı İsrail hükümetinin amacının Filistinlilere ait daha fazla toprağı gasbetmek ve Filistin topraklarını boşaltmak olduğunu söyledi.

Batı Şeria'da 190'dan fazla gasbedilmiş Filistin toprağı bulunduğunu belirten Şaban, İsrail'in hedefinin tüm Filistin topraklarını ele geçirmek olduğunu ifade etti.

İsrail'in amacına ilişkin Şaban, "İsrail, Filistinlilerin ölmesini, pes edip yerleşim yerlerinde köle olarak çalışmasını veya Batı Şeria ve Kudüs'ü terk etmesini istiyor." dedi.

Şaban, İsrail'in planını gerçekleştirmek için Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da güvenlik ve idarenin İsrail'in elinde bulunduğu C bölgesinde Filistinlilere saldırdığına, İsrail ordusunun da aynı amaçla mülteci kamplarına baskınlar düzenlediğine dikkati çekti.

"FİLİSTİN TOPRAKLARININ GASBPI İSRAİL METODOLOJİSİ"

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi Vasıl Ebu Yusuf da İsrail'in metodolojisinin Filistin topraklarını gasbederek toprağı kontrol altına almak olduğunu söyledi.

Buna göre, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, ordunun koruması altında Filistin beldelerine ve bedevi topluluklara sürekli saldırılar gerçekleştirdiğini, evlerini yaktığını ve sokaklarda kargaşa çıkardığını dile getiren FKÖ yetkilisi, "Yerleşimciler, İsrail hükümetinin uygulayıcı kanadıdır. İsrail hükümeti, projelerini uygulatmak için yerleşimcileri silahlandırır ve eğitir. İsrail aynı amaç uğruna kamplardaki altyapıyı ve Filistinlilerin evlerini yok ediyor." şeklinde konuştu.

İsrail ordusu ile yerleşimciler arasındaki rol değişiminin Filistinlileri Batı Şeria'dan göç ettirmek için yapıldığına vurgu yapan Ebu Yusuf, "Filistin halkı topraklarına sarılmış durumdadır ve asla terk etmeyecektir." dedi.

Ebu Yusuf, Gazze Şeridi'nin gündemde daha fazla yer almasını İsrail'in suiistimal ederek Batı Şeria'daki "planlarını" hayata geçirmek için çalıştığını ifade etti.

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi, "Batı Şeria, adı 'toprak' olan diğer bir savaş yaşıyor ve bugün yaşananlar, işgalci İsrail ile olan çatışmanın bel kemiğini oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.