Tübitak'taki bilimsel namaz projesi takdirle karşılandı
İbadetin bilimle desteklenmesi büyük beğeni topladı
Risale Haber-Haber Merkezi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen TÜBİTAK liseler arası Ankara bölge finalinde birbirinden farklı projeler yer aldı.
Bunlar arasında en dikkat çekici olan ise "Namazar: Artırılmış gerçeklik ile ibadet eğitimi" başlıklı proje oldu.
Her ne kadar haberi veren Odatv konuların çoğunun "dini içerikli olması"nı eleştirse de ibadetin bilimle desteklenmesi büyük beğeni topladı.
Projeler arasında; "Namazar: Artırılmış gerçeklik ile ibadet eğitimi", "Suriyeli mülteciler ile ortak paydamız olan tarih", "Türk'ün Kızılelması'nın İstanbul'dan Afrin'e yolculuğu" gibi başlıklı konular yer aldı.
Namazar için, "Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile desteklenmiş ibadet eğitimi geleneksel yöntemlere göre daha hızlı ve etkilidir" ifadesi yer aldı.
Öte yandan, yarışma kategorileri arasında; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım olmak üzere 12 alan bulunuyor.
Artırılmış gerçeklik nedir?
Wikipedia'da yer alan tanıma göre: Gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.