'Tüketicilerin elektriğini yönetememesi büyük sorunlardan'
Endoks Üst Yöneticisi Terciyanlı, "Tüketiciler açısından baktığımızda yüksek elektrik giderleri yanında en büyük sorunlardan biri de tüketicilerin elektriklerini hiçbir şekilde yönetememeleri." dedi.
Endoks Üst Yöneticisi (CEO) Erman Terciyanlı yenilenebilir enerjinin enerji verimliliği konseptiyle birlikte ele alınmasının önemli olduğunu belirterek, "Tüketiciler açısından baktığımızda yüksek elektrik giderleri yanında en büyük sorunlardan biri de tüketicilerin elektriklerini hiçbir şekilde yönetememeleri." dedi.
Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nda (ICSG 2018) Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli'nin başkanlığında "Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği" başlıklı oturum gerçekleştirildi.
Terciyanlı burada yaptığı sunumda, ABD'de 13 milyon konutta 7,5 gigavat solar kurulumu olduğunu fakat bu tüketicilerin tüketim ve üretim arasındaki senkron yakalayamadıklarını, bu nedenle de ciddi miktarda üretim kaybı olduğunu söyledi.
ABD'deki 118 milyon evden yüzde 31'inin elektrik faturalarını ödemekte zorlandığını, yüzde 11'nin aslında gerekli olan ısıtma değerlerine ulaşamadığını aktaran Terciyanlı, yüzde 21’inin ise başka ihtiyaçlarından kısarak elektriğini ancak karşılayabildiğini anlattı.
Terciyanlı, "Refah seviyesi en yüksek ülkelerde bile elektrik maliyeti artık önemli oranda insanların normal hayat koşullarını etkileyebiliyor. Tüketiciler açısından baktığımızda yüksek elektrik giderleri yanında en büyük sorunlardan biri de tüketicilerin elektriklerini hiçbir şekilde yönetememeleri. Bundan sonraki vizyon dünyadaki tüketicilerin entegre enerji yönetim sistemiyle izlenmesi, analiz edilmesi ve bu yüklerin kontrol edilmesi." diye konuştu..
Ayrıca, Türkiye’de önemli miktarda veri topladıklarını ifade eden Terciyan, "Elimizde dağıtım şebekesinin resmi var. Bu resimle elektrik şebekesinin daha verimli kullanılabilmesi ve otomatikleşmiş yapıların kurgulanabilmesi üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yoğunluk daha çok burada olacak." değerlendirmesinde bulundu.
AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.