Türkiye çıkışlı sosyal medya uygulaması Scorp Android’te

Türkiye çıkışlı sosyal medya uygulaması Scorp Android’te

Koç Üniversiteli iki öğrencinin geliştirdiği Scorp uygulaması, merakla beklenen ve Android kullanıcıları tarafından uzun süredir talep edilen Android versiyonunu geliştirdirdiğini kamuoyuna duyurdu.

 Kullanıcılar artık App Store’un yanı sıra, Google Play Store’dan da Scorp’u indirebilecek. Scorp kullanıcıları, belli kategorilere ait başlıklar altında, 15 saniyelik videolar yükleyerek bir konu hakkında görüş belirtiyor. İnsanların her kategoriden aradıkları soruların Cevapları olabilir.

Koç Üniversiteli iki öğrencinin geliştirdiği Scorp uygulaması, merakla beklenen ve Android kullanıcıları tarafından uzun süredir talep edilen Android versiyonunu geliştirdirdiğini kamuoyuna duyurdu. Kullanıcılar artık App Store’un yanı sıra, Google Play Store’dan da Scorp’u indirebilecek. Scorp kullanıcıları, belli kategorilere ait başlıklar altında, 15 saniyelik videolar yükleyerek bir konu hakkında görüş belirtiyor. İnsanların her kategoriden aradıkları soruların cevabını bulabileceği, güncel sorunlar ve popüler konular üzerine 15 saniyelik mikro-videolar aracılığıyla içerik üretebildikleri Scorp, 7 Şubat 2015’te AppStore’da yayına girmişti.

Scorp, Koç Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitime devam eden 2 gencin, Sercan Işık ve İzzet Zakuto’nun girişimi. Projeyi geliştiren ekip arasında Övünç Dalkıran, Kaan Uğurlu, Eda Alfasa, Sintia Behar, Barış Şenkal ve Şeyda Gündoğdu da yer alıyor. 2 üniversite öğrencisiyle başlayan çalışmada şu anda 450’den fazla üniversite öğrencisi, bir takım halinde çalışıyor.

Türkiye yapımı bir sosyal medya uygulamasının da pekala küresel bir markaya dönüşeceği inancıyla geliştirilen uygulama, 6. haftanın sonunda AppStore’da en çok indirilen 100 uygulama listesine girdi. 12 haftada 185 binden fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Scorp, Haziran 2015 sonunda 265 bin kullanıcıyı gördü. Uygulamanın kullanıcı kitlesinin yaş ortalaması ise 22,5. 3 ayda kullanıcıların çektiği video sayısı 1 milyon. Kullanıcıların görüşlerini belirttiği mikrovideolardan derlenen videolar, internette 1.5 ila 3 milyon kişiye ulaşıyor. Android uygulaması gelmesi ve ilk ay beklenen indirme sayısıyla beraber, kullanıcı sayısının yarım milyona yakın bir rakama ulaşması hedefleniyor.

Teknolojioku

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.