Türkiye Maarif Vakfı 70 ülkeyle temas kurdu

Türkiye Maarif Vakfı 70 ülkeyle temas kurdu

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Akgün, "Vakıf, kuruluşunun üzerinden geçen 18 ayda 70 ülke ile resmi temasa geçti." dedi.

Türkiye Maarif Vakfının, kuruluşunun üzerinden 18 ay geçmesine karşın 70 ülkede faaliyet gösterir hale geldiği bildirildi.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarını büyük fedakarlıkla ve ekip ruhu içinde yürüttüklerini belirterek, amaçlarının dünyanın dört bir yanında Türk bayrağını onurla dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Türkiye'ye dünyanın her yerinde inanılmaz ilgi ve alaka gösterildiğini dile getiren Akgün, "Özellikle Türkiye'nin Cumhurbaşkanımız Erdoğan öncülüğünde Suriyeli mülteciler, Arakan Müslümanları ve Filistin davası konularında gösterdiği cesaret ve liderlik, mazlum halkların ve yöneticilerinin kalplerini ve gönüllerini fethetmiş durumdadır. Türkiye yeniden kurulmakta olan dünya düzeninde önemli bir köşe taşı, bir denge unsuru ve insanlığın vicdanı olarak görülmektedir. O nedenle, daha önce sadece Türkiye kökenli bir girişimci grup olarak gördükleri için çocuklarını gönderdikleri FETÖ'nün sözde Türk okulları yerine, şimdi devlet adına faaliyet gösteren Maarif Vakfının ülkelerine gelmesinden son derece memnun oluyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Akgün, her hafta yeni okul açılmasına veya ortaklık kurulmasına yönelik teklifler aldıklarını aktararak, "Bazı ülkeler hala FETÖ'nün yönetici sınıflarla ve yerel bürokrasi ile kurduğu ilişkiler nedeniyle bu okulların Maarif Vakfına devredilmesi konusunda tereddüt yaşasalar da halklar Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşananları ve darbe girişiminin ardında kimlerin olduğunu çok iyi anlamaktadır. Bu iletişim çağında hiçbir şey gizli kalmıyor ve uzun süre saklanamıyor." diye konuştu.

Maarif Vakfı olarak eğitime odaklanarak uluslararası standartlarda, şeffaf şekilde dost ve kardeş dünya halklarının çocuklarına kaliteli eğitim sunma amacını taşıdıklarını anlatan Akgün, "Kuruluş kanunumuzda belirtildiği üzere amacımız insanlığın ortak değerleri doğrultusunda eğitim vermek ve halklarımız arasındaki insani ilişkileri geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

Akgün, okullarda mutlaka iyi Türkçe eğitimi verdiklerini ve aynı zamanda öğrencilerin kendi ana dilleri ile uluslararası alanda yaygın olarak kullanılan yabancı dillerden birini de öğrenmelerine önem verdiklerini bildirdi.

Balkanlar ve Orta Asya ülkelerine öncelik verilecek

Şimdiye kadar biraz da gelen talepler nedeniyle Afrika kıtasına yoğunlaştıklarını dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

"Orada hala yapılacak çok işimiz de var. Ancak önümüzdeki dönemde Balkanlar ve Orta Asya gibi ülkemiz açısından stratejik önemi haiz coğrafyaları daha çok önceleyeceğiz. Zira bu ülkelerde Türkiye açısından tarihi, kültürel ve coğrafi olarak akraba olan topluluklar yaşıyor. İstiyoruz ki Arnavutluk'tan Kırgızistan'a kadar açacağımız okullar vasıtasıyla halktan halka insani iletişim ve etkileşim kanalları inşa edelim. İnanıyoruz ki okullarımız vasıtasıyla tarihi İpek Yolu hattındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler daha hızlı gelişecek ve bu süreçten herkes faydalanacaktır. Ayrıca Avrupa'daki Türk vatandaşlarını da ihmal etmeyeceğiz. İnşallah Avrupa'ya yönelik açılım ve atılımlarımız da olacak. "

Akgün, Maarif Vakfı olarak her anlamda üstlendikleri misyonun farkında olduklarını, zorlukları aşa aşa ilerleyeceklerini söyledi.

Yarının barışçıl dünyasını inşa edecek kaliteli, iyi niyetli ve güzel insanlar yetiştirme gayreti içinde olduklarına işaret eden ve bunda da başarılı olacaklarına inandıklarını dile getiren Akgün, "Zira bizim yolumuz irfan ve sevgi yoludur." dedi.

Akgün, kapsayıcı, kuşatıcı ve herkesi kucaklayan bir eğitim felsefesini esas aldıklarını anlattı.

Evrensel değerleri hikmet olarak kabul ettiklerini, yerel - kültürel değerleri insanlığın keşfedilmemiş yeni zenginlik kaynakları olarak gördüklerini belirten Akgün, "Sahaya gönderdiğimiz her bir idareci ve öğretmenimize fedakar bir Anadolu ereni olmayı öğütlüyoruz. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, biz insanların gönül toprağına sevgiden başka bir şey ekmiyoruz. Bunlar bizim medeniyet değerlerimiz ve okullarımızın da bu bağlamda birer ilim ve irfan yuvası olarak yerel halklara hizmet vermelerini arzuluyoruz. Resmi yetkililere ve velilerimize de şunu anlatıyoruz; bizim Maarif Vakfı olarak hiçbir gizli siyasi ve ideolojik ajandamız yoktur. Biz sizin halkınız için buradayız. Gelin ortak geleceğimizin inşası için beraberce çalışalım." ifadelerini kullandı.

34 ülke ve noktada temsilcilik açıldı

Akgün, Vakfın bir yandan kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken, diğer yandan sahada aktif olarak çalışmayı sürdürdüğüne işaret ederek, "Vakıf, kuruluşunun üzerinden geçen 18 ayda 70 ülke ile resmi temasa geçti. Şimdiye kadar 34 ülkede temsilcilik açan Maarif Vakfı, anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 20 ülkede 100'e yakın okul ile hizmet veriyor. Vakfın öğrenci sayısı şimdiden 10 bini geçmiş durumda." bilgisini paylaştı.

Vakfın Afganistan, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Gabon, Gambiya, Gine, Gürcistan, Kazakistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kongo Halk Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Kuzey Irak, Madagaskar, Makedonya, Mali, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Romanya, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tunus'ta temsilciliği açıldı.

Türkiye Maarif Vakfının ABD, Afganistan, Suriye (yerel meclislere destek), Gürcistan, Kazakistan (yerel ortakla), Kosova, Tunus, Gine, Kongo Halk Cumhuriyeti, Nijer, Somali, Sudan, Gambiya, Serra Leone, Moritanya, Mali, Senegal, Somali, Moğolistan (yerel ortakla), Çad'da da okulları bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.