Türkiye'de itibarın kaynağı para değil
Türkiye İstatistik Kurumu araştırması sonucunda ortaya çıkan sonuç Türkiye'de bireyler parayı itibar kaynağı olarak görmüyor...
Türkiye İstatistik Kurumu araştırmasına göre toplumda bireylerin neredeyse yarısı için itibar sağladığı düşünülen kavram para değil aile!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırmasına göre toplumda bireylerin neredeyse yarısı için itibar sağladığı düşünülen kavram, "düzgün aile yaşamı" olurken, paranın itibar sağladığını düşünenlerin oranı yüzde 10,3'te kaldı.
Aile yaşantısına önem veren, gelenek ve göreneklerine bağlı Türk toplumunun bu özelliği TÜİK'in istatistiklerine de yansıdı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'de toplumda itibar sağladığı düşünülen kavramların başında yüzde 43 ile "düzgün aile yaşantısı" yer aldı. Bireylerin yaşlandıkça düzgün aile yaşantısına verdiği önem de artış gösterdi. Söz konusu oran, 65 yaş ve üzeri grupta yer alan kişilerde yüzde 50,2'ye yükseldi.
İtibar getirdiği düşünülen kavramlar arasında ikinci sırayı ise "ahlaklı yaşam" aldı. Bu özelliğin kendilerine itibar getirdiğini düşünen bireylerin oranı yüzde 30,5 oldu.
Ankete katılanların yüzde 10,1'i ise itibarı "eğitim"de, yüzde 10,3'ü de "para" da gördü.
İcra ettiği işin kendisine itibar getirdiğini düşünen insanların oranı ise yüzde 3,6'da kaldı. İtibarı "sosyal çevre"de görenlerin oranı da yüzde 2,6 oldu.
Toplumda itibar sağladığı düşünülen birinci derecede önemli özellikler (yüzde) şöyle sıralandı:
Özellikler (%)
Düzgün bir aile yaşamı 42,9
Ahlaklı yaşam 30,5
Eğitim 10,1
Para 10,3
Sosyal çevre 2,6
Meslek/yapılan iş 3,6
AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.