Türkiye'nin ilk Göç Okulu
Anadolu Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve BM Nüfus Fonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'deki ilk uygulamalı Göç Okulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle eğitime başladı.
Anadolu Üniversitesi (AÜ), Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'deki ilk uygulamalı Göç Okulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle eğitime başladı.
Okulda, Şanlıurfa'dan Eskişehir'in Alpu ilçesine gelip yaklaşık 2 bin 500 çadırda kalan geçici tarım işçilerine ve çocuklarına eğitim verilecek.
Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, Göç Okulu projesinin sadece geçici tarım işçilerinin çocuklarına değil aynı zamanda yetişkinlere yönelik de hizmet vermek için planlandığını söyledi.
Okulun ve projenin çocuklara önemli katkı sağlayacağını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
"Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje şüphesiz buradaki kardeşlerimize hizmet için yapıldı ama asıl biz buradan çok şey öğreneceğiz. En başta çok farklı kamu kuruluşlarının ahenk içinde birlikte ne güzel işler yapabileceklerinin bir örneğini gerçekleştireceğiz. Türkiye, mevsimlik işçiler konusunda büyük nüfusa sahip.
Bu kardeşlerimize götürebildiğimiz hizmetler maalesef sınırlı ama böyle projelerle biz hem kendi eksikliklerimizi göreceğiz hem de bu hizmetleri zaman içinde nasıl daha yaygın ve daha etkili kılabiliriz, bunun alıştırmalarını da böyle projelerle yapacağız. Bu proje o yüzden size olduğu kadar bize de hizmet edecek. Biz burada size hizmet etmenin bir başka yönünü öğrenmiş olacağız."
"Bu projeleri daha etkin ve daha yaygın hale getireceğiz"
Bakan Avcı, mevsimlik işçilerin hangi şartlarda çalıştıklarını Alpu ilçesinde yaşayanların yakından bildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de pek çok yerde güç koşullarda çalışıyorlar. Emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz.
Ama bunun karşılığını yeterince verebiliyor muyuz? Hayır veremiyoruz. Bunun da farkındayız. Bu projenin en önde gelen amacı farkındalık oluşturmak. Önce kendimiz, sonra kamu kuruluşları, daha sonra da genel kamuoyu için bir farkındalık oluşturma imkanı sunacak.
İnşallah Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı işin içine katarak bu projeleri daha etkin ve daha yaygın hale getireceğiz.
Onun hepimizin el birliğiyle bu projeye destek olması gerekiyor."
Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve beraberindekiler tarım işçileri ile birlikte iftar yaptı, çocuklara defter, kitap ve kalem dağıttı.
yenisafak
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.